Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suklaa-hasselpähkinäkakku

Suklaa-hasselpähkinäkakku on mehevän suklainen, aromikkaan hasselpähkinäinen ja silti raikas maustetun rahkan ansiosta. Kakku on helppotekoinen ja koristelu sujuu muutamassa silmänräpäyksessä, näistähän me tykätään!

Suklaa-hasselpähkinäkakku
Suklaa-hasselpähkinäkakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 175 g keksejä, Bastogne
  • 75 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 dl hasselpähkinärouhetta

Täyte

Koristeluun

  • 20 g tummaa suklaata
  • 2½ rkl hasselpähkinää

Ohje

  1. Hienonna keksit, lisää joukkoon sulatettu voi ja hasselpähkinärouhe.
  2. Pingota leivinpaperi ø 20 cm irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin. Painele keksiseos pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
  4. Lusikoi suklaalevite kulhoon, purkin reunoille saa jäädä hiukan levitettä, se käytetään koristelussa.
  5. Vatkaa joukkoon maustettu rahka. Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan kahvi- tai maitotilkkaan ja sekoita täytteeseen. Vaahdota lopuksi kerma ja nostele täytteen joukkoon.
  6. Levitä täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään väh. 2 tunniksi.
  7. Sulata suklaa ja lusikoi siitä leivinpaperille pieniä kolikon kokoisia täpliä, vedä lusikan pesällä yhdeltä reunalta paperia pitkin, jotta kuvio leviää. Anna jähmettyä jääkaapissa.
  8. Koristele kakku. Sulata levitepurkin reunoille jäänyt levite mikrossa ja valuta ohuena nauhana kakun reunalle. Ripottele päälle rouhittua hasselpähkinää ja paina suklaakoristeet viimeistelyksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 428 kcal
Proteiini 8,5 g
Hiilihydraatti 31,7 g
Rasva 29,5 g
Tyydyttynyt rasva 12,1 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search