Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suklaa-has­sel­päh­ki­nä­kor­va­puustit

Korvapuustien täytteenä maistuu herkullinen suklaa-hasselpähkinälevite.

Suklaa-hasselpähkinäkorvapuustit
Suklaa-hasselpähkinäkorvapuustit

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
pientä korvapuustia
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pullataikina

  • 25 g hiivaa
  • 2½ dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®

Täyte

  • 350 g suklaa-pähkinälevitettä

Voiteluun

  • kananmunaa

Pinnalle

  • hasselpähkinärouhetta

Pullataikina

  • 25 g hiivaa
  • 2½ dl Valio maitoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl Valio Oivariini® rasvaa

Täyte

  • 350 g suklaa-pähkinälevitettä

Voiteluun

  • kananmunaa

Pinnalle

  • hasselpähkinärouhetta

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi sulatettu Oivariini.
  3. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  4. Kauli taikina 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.
  5. Levitä levyille pehmeä suklaalevite.
  6. Kääri taikinalevy rullaksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rulla terävällä veitsellä vinottain kolmikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin.
  7. Paina sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. Näin leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota liinan alla.
  8. Voitele kohonneet puustit. Ripota pinnalle pähkinärouhetta.
  9. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min.

Vinkki

Jos haluat isommat korvapuustit, kääri rulla lyhyeltä sivulta ja leikkaa 8 - 10 osaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 381 kcal
Proteiini 7,1 g
Hiilihydraatti 52,6 g
Rasva 15,3 g
Tyydyttynyt rasva 5,2 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1