
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
55 min
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
pientä korvapuustia
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pullataikina
- 25 g hiivaa
-
2½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 8 dl vehnäjauhoja
-
1 dl
Valio Oivariini® rasvaaValio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
Täyte
- 350 g suklaa-pähkinälevitettä
Voiteluun
- kananmunaa
Pinnalle
- hasselpähkinärouhetta
Pullataikina
- 25 g hiivaa
- 2½ dl Valio maitoa
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 8 dl vehnäjauhoja
- 1 dl Valio Oivariini® rasvaa
Täyte
- 350 g suklaa-pähkinälevitettä
Voiteluun
- kananmunaa
Pinnalle
- hasselpähkinärouhetta
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi sulatettu Oivariini.
- Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Kauli taikina 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.
- Levitä levyille pehmeä suklaalevite.
- Kääri taikinalevy rullaksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rulla terävällä veitsellä vinottain kolmikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin.
- Paina sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. Näin leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota liinan alla.
- Voitele kohonneet puustit. Ripota pinnalle pähkinärouhetta.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
381 kcal
Proteiini
7,1 g
Hiilihydraatti
52,6 g
Rasva
15,3 g
Tyydyttynyt rasva
5,2 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- hasselpähkinärouhetta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.