
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 150 g suklaa-cookiekeksejä, esim. Jyväshyvä
-
50 g (0,5 dl)
Valio Oivariini® rasvaaValio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
- 30 g (0,5 dl) hasselpähkinärouhetta
Täyte
- 3 liivatelehteä
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½ rkl kaakaojauhetta
- 100 g taloussuklaata
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 rkl sokeria
- 2 dl (150 g) tuoreita mansikoita kuutioina
Koristeeksi
- suklaarouhetta
- mansikoita
Pohja
- 150 g suklaa-cookiekeksejä, esim. Jyväshyvä
- 50 g (0,5 dl) Valio Oivariini® rasvaa
- 30 g (0,5 dl) hasselpähkinärouhetta
Täyte
- 3 liivatelehteä
- 1 prk (2 dl) Valio Keittiön vispikermaa
- 1½ rkl kaakaojauhetta
- 100 g taloussuklaata
- 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
- 2 rkl sokeria
- 2 dl (150 g) tuoreita mansikoita kuutioina
Koristeeksi
- suklaarouhetta
- mansikoita
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata Oivariini. Yhdistä keksimuru, Oivariini ja pähkinärouhe. Pohjusta leivinpaperilla 22 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka. Taputtele keksiseos kevyesti vuoan pohjalle.
- Laita liivatteet kylmään veteen pehmiämään.
- Vatkaa kerma ja kaakaojauhe vaahdoksi.
- Sulata paloiteltu suklaa mikrossa keskiteholla, sekoita välillä. Yhdistä se sähkövatkaimella vaniljarahkan joukkoon. Lisää myös sokeri.
- Purista liivatteista vesi. Mittaa pieneen kattilaan 1 rkl vettä. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen, nosta kattila levyltä.
- Yhdistä liivatteet rahka-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto.
- Laita pohjan päälle kuutioidut mansikat. Kaada täyte mansikoiden päälle. Jätä kakun pinta pehmeän aaltoilevaksi.
- Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 4 t tai yli yön, jolloin maut tasaantuvat.
- Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Irrota rengas ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
- Ripota Mansikka-suklaakakun pinnalle suklaarouhetta. Koristele mansikoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
301 kcal
Proteiini
5,1 g
Hiilihydraatti
22,9 g
Rasva
20,7 g
Tyydyttynyt rasva
10,3 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suklaarouhetta
- mansikoita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.