Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
2 h 45 min
Yhteensä
3 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.45
tähteä viidestä
11 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaSuklaakakkupohja
- 5 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- ¾ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen
-
1½ dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa mansikkaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 300 g mansikoita
Pursotukseen/koristeluun
-
5 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 3 rkl kaakaojauhetta, esim. Van Houten
- 3 rkl sokeria
- 0 kg tuoreita mansikoita
- 0 kg tummaa suklaata
Jaa resepti
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Aseta leivinpaperiarkki irtopohjavuoan pohjan päälle (Ø 24 cm). Kiristä reunarengas paikoilleen.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti nostellen.
- Kaada kakkutaikina vuokaan. Paista uunin ala-/keskiosassa 45 min tai kunnes kypsä (taikina irtoaa vuoan reunoista).
- Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen yhtä paksuun osaan.
- Vaahdota kerma. Sekoita mansikkarahka kerman joukkoon. Viipaloi mansikat.
- Täytä kakun molemmat välit seuraavasti: Kostuta pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Lusikoi puolet kerma-rahkaseoksesta kakkupohjan päälle. Lisää seoksen päälle mansikat. Kostuta kansi huolellisesti ja laita kakun päälle.
- Anna kakun maustua jääkaapissa peitettynä vähintään 2 t, mielellään yön yli.
- Vaahdota pursotukseen / koristeluun tuleva kerma. Yhdistä kaakaojauhe ja sokeri. Sihtaa ne kermavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä kermaa kakun reunoille metallilastalla tai veitsellä. Lusikoi loppu kerma pursotinpussiin, jossa tähtitylla. Pursota kakun pintaan vieri viereen ruusukkeita. Aloita pursottaminen ruusukkeen keskeltä ja jatka ulospäin kasvavalla pyöreällä liikkeellä.
- Koristele mansikat halutessasi valuttamalla sulatettua tummaa suklaata raidoiksi niiden pintaan. Koristele kakku mansikoilla ja kaakaojauheella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
222 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
18,5 g
Rasva
14,3 g
Tyydyttynyt rasva
7,8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoreita mansikoita
- tummaa suklaata
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.