Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suklaa-päh­ki­näpullat

Perinteiset kierrepullat taipuvat moneksi. Päätimme yhdistää pehmeän täyteläisen suklaan ja rouskuvan pähkinärouheen pullien täytteeksi ja lopputuloksena oli ehdottomasti kevään parhaat pullat.

Suklaa-pähkinäpullat
Suklaa-pähkinäpullat

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ½ pkt (à 50 g) hiivaa
  • ¾ dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Täyte

  • 240 g suklaa-pähkinälevitettä, esim. Nutella
  • 1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna

Voiteluun

  • kananmunaa
  • 2½ dl Valio maitoa
  • ½ pkt (à 50 g) hiivaa
  • ¾ dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl Valio Oivariini® juoksevaa

Täyte

  • 240 g suklaa-pähkinälevitettä, esim. Nutella
  • 1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna

Voiteluun

  • kananmunaa

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot ja sulatettu Oivariini taikinaan.
  2. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Kauli kohonneesta taikinasta kaksi pitkulaista levyä. Levitä suklaalevite levyille ja ripottele päälle pekaanipähkinärouhe. Kääri kuten kääretorttu. Leikkaa kumpikin rulla 12 osaan ja pane pullat leikkuupinta ylöspäin leivosvuokiin. Kohota.
  4. Voitele ja ripota pintaan raesokeria. Paista uunissa 225 asteessa n.10 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 375 kcal
Proteiini 7,3 g
Hiilihydraatti 47,5 g
Rasva 16,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,7 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1