
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 h 35 min
Yhteensä
13 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
200 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 175 g tummaa suklaata
- 4 kananmunaa
- 2½ dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl suolaa
-
1 prk (150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Väliin
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoaValio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
Kuorrutus
-
1 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 125 g tummaa suklaata
Koristeluun
- viikunoita
- 200 g Valio Eila® voita
- 175 g tummaa suklaata
- 4 kananmunaa
- 2½ dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl suolaa
- 1 prk (150 g) Valio Keittiön crème fraîchea
Väliin
- 2 dl Valio Keittiön vispikermaa
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
Kuorrutus
- 1 dl Valio Keittiön vispikermaa
- 125 g tummaa suklaata
Koristeluun
- viikunoita
Jaa resepti
Ohje
- Paloittele voi ja suklaa kulhoon. Sulata mikrossa tai liedellä välillä sekoitellen.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita jäähtynyttä voi-suklaasulaa, kuivia aineita siivilän läpi ja crème fraîchea vuorotellen muna-sokerivaahdon joukkoon.
- Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun Ø 23 cm:n irtopohjavuokaan.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 35 min. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan.
- Vatkaa väliin tuleva kerma vaahdoksi. Yhdistä sokeri ja kaakaojauhe. Sihtaa kermavaahdon joukkoon. Lisää lusikalla notkistettu tuorejuusto. Tarkista makeus. Levitä seos kakun väliin.
- Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoittele, kunnes tasaista.
- Kaada hieman jäähtynyt suklaakuorrutus kakun päälle. Anna valua vapaasti reunoille. Koristele tuoreilla viikunoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
372 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
30,6 g
Rasva
25 g
Tyydyttynyt rasva
13,8 g
Ravintokuitu
2,3 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- viikunoita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.