Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 h 35 min
Yhteensä
13 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.03
tähteä viidestä
31 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 175 g tummaa suklaata
- 4 kananmunaa
- 2½ dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl suolaa
-
1 prk (150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Väliin
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoaValio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
Kuorrutus
-
1 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 125 g tummaa suklaata
Koristeluun
- 0 kg viikunoita
Jaa resepti
Ohje
- Paloittele voi ja suklaa kulhoon. Sulata mikrossa tai liedellä välillä sekoitellen.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita jäähtynyttä voi-suklaasulaa, kuivia aineita siivilän läpi ja crème fraîchea vuorotellen muna-sokerivaahdon joukkoon.
- Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun Ø 23 cm:n irtopohjavuokaan.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 35 min. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan.
- Vatkaa väliin tuleva kerma vaahdoksi. Yhdistä sokeri ja kaakaojauhe. Sihtaa kermavaahdon joukkoon. Lisää lusikalla notkistettu tuorejuusto. Tarkista makeus. Levitä seos kakun väliin.
- Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoittele, kunnes tasaista.
- Kaada hieman jäähtynyt suklaakuorrutus kakun päälle. Anna valua vapaasti reunoille. Koristele tuoreilla viikunoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
372 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
30,6 g
Rasva
25 g
Tyydyttynyt rasva
13,8 g
Ravintokuitu
2,3 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- viikunoita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.