Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suklaakinuskikakku

Puolukkainen täytekakku saa yllensä suklaisen kinuskin. Tämä suklaakinuskikakku vie varmasti kielen mennessään!

Suklaakinuskikakku
Suklaakinuskikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • ¾ dl ohratärkkelystä
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1½ tl piparkakkumaustetta

Täyte

  • 2 dl (120 g) puolukoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu

Päälle

  • 2 dl
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 50 g tummaa suklaata
  • ½ dl (30 g) puolukoita

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, tasapohjaiseen vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa 25 - 30 min tai kunnes pohja on kypsä. Kumoa pohja. Leikkaa se jäähtyneenä kolmeen osaan.
  4. Hienonna jäisiä puolukoita monitoimikoneella, jätä karkeaksi muruksi, älä hienonna aivan hienoksi. Sekoita puolukoihin sokerit. Lisää rahka ja kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma.
  5. Kostuta kakkupohjaa vain, jos tarjoat kakun samana päivänä. Käytä kostutukseen 1 dl maitoa. Levitä pohjalevylle puolet täytteestä. Nosta päälle keskimmäinen levy. (Kostuta ja) lisää loppu täyte. (Kostuta kansilevyä hiukan alapuolelta ja) nosta kansilevy kakun päälle. Peitä kakku kuvulla ja nosta jääkaappiin.
  6. Ennen tarjoilua: Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa välillä sekoittaen n. 10 min. Kun seos alkaa saostua, valuta pisaroita kakun päälle: jos pisarat eivät imeydy vaan jäävät kuperiksi, kuorrutus on sopivaa. Nosta kattila levyltä. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita kunnes se sulaa ja kuorrutus on tasaista. Kaada kinuski kuumana kakun päälle. Koristele. Tarjoa kylmänä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 250 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 30,4 g
Rasva 12,1 g
Tyydyttynyt rasva 6,7 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search