Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 20 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.6
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- ¾ dl ohratärkkelystä
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1½ tl piparkakkumaustetta
Täyte
- 2 dl (120 g) puolukoita
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
2 dl
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Päälle
-
2 dl
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1½ dl fariinisokeria
- 50 g tummaa suklaata
- ½ dl (30 g) puolukoita
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, tasapohjaiseen vuokaan.
- Paista 175 asteessa 25 - 30 min tai kunnes pohja on kypsä. Kumoa pohja. Leikkaa se jäähtyneenä kolmeen osaan.
- Hienonna jäisiä puolukoita monitoimikoneella, jätä karkeaksi muruksi, älä hienonna aivan hienoksi. Sekoita puolukoihin sokerit. Lisää rahka ja kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma.
- Kostuta kakkupohjaa vain, jos tarjoat kakun samana päivänä. Käytä kostutukseen 1 dl maitoa. Levitä pohjalevylle puolet täytteestä. Nosta päälle keskimmäinen levy. (Kostuta ja) lisää loppu täyte. (Kostuta kansilevyä hiukan alapuolelta ja) nosta kansilevy kakun päälle. Peitä kakku kuvulla ja nosta jääkaappiin.
- Ennen tarjoilua: Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa välillä sekoittaen n. 10 min. Kun seos alkaa saostua, valuta pisaroita kakun päälle: jos pisarat eivät imeydy vaan jäävät kuperiksi, kuorrutus on sopivaa. Nosta kattila levyltä. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita kunnes se sulaa ja kuorrutus on tasaista. Kaada kinuski kuumana kakun päälle. Koristele. Tarjoa kylmänä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
250 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
30,4 g
Rasva
12,1 g
Tyydyttynyt rasva
6,7 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.