Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suklaamousse ja piparkakkuvaahtoa

Kulhosta jaettava suklaamousse. Mikä ihana jälkiruoka juhliin tai hyvän päivällisen päätteeksi. Mousse viimeistellään kaakaojauheella tiramisun tyyliin, piparkakkuvaahdolla sekä rapeilla granaattiomenan siemenillä sekä suolatuilla pähkinöillä tai manteleilla.

Suklaamousse ja piparkakkuvaahtoa
Suklaamousse ja piparkakkuvaahtoa

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 prk (à 2 dl)
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 150 g tummaa suklaata

Lisäksi

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® piparkakku tuorejuustoa
    Valio Viola® piparkakku on pehmeän täyteläinen sesongin suosikkituorejuusto, jossa maistuvat aidot piparkakkumausteet kaneli, inkivääri, neilikka…
    Valio Viola® e200 g piparkakku tuorejuusto laktoositon
  • 1 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • ½ granaattiomena
  • ½ dl kuorittuja pistaasipähkinöitä tai paahdettuja suolamanteleita

Ohje

  1. Kuumenna ½ dl kermaa kattilassa. Paloittele suklaa kattilaan ja anna sulaa kerman joukkoon. Jäähdytä hetki.
  2. Vaahdota 3 dl kermaa ja lisää vaahtoon vähän jäähtynyt suklaaseos. Sekoita nostellen ja kaada tarjoiluastiaan.
  3. Peitä suklaamousse ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 h tai yön yli.
  4. Vaahdota loppu kerma ja tuorejuusto kulhossa.
  5. Nosta tekeytynyt mousse huoneenlämpöön, sihtaa pinnalle kaakaojauhetta ja lusikoi piparkakkuvaahtoa nokareina pinnalle.
  6. Viimeistele granaattiomenan siemenillä ja pähkinöillä/manteleilla.

Vinkki

Irrota granaattiomenan siemenet veden alla. Leikkaa granaattiomena puoliksi tai useampaan palaan. Aseta palat astiaan jossa on vettä ja irrottele siemenet. Vesi estää roiskeet tehokkaasti. Poista astiasta kuoret ja siivilöi hedelmäliha eli siemenet talteen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 336 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 15,5 g
Rasva 28,7 g
Tyydyttynyt rasva 15,5 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search