Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h 25 min
Yhteensä
2 h 55 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Kinuskitäyte
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 3 dl fariinisokeria
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
Maitosuklaakuorrutus
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 200 g maitosuklaata
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperoituun leipävuokaan (n. 12 x 25 cm). Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 25 min.
- Mittaa voi, kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä n. 10 min, kunnes seos sakenee ja tulee paksuksi kinuskiksi. Sekoita puolet kinuskista tuorejuuston joukkoon. Anna lopun kinuskin olla lämpimän hellan päällä, jotta se pysyy notkeana.
- Levitä tuorejuustoseos jäähtyneen pohjan päälle. Anna asettua hetki jääkaapissa. Kaada sitten kinuski tuorejuustoseoksen päälle. Nosta pakastimeen jähmettymään n. tunniksi.
- Kiehauta kuohukerma kattilassa. Lisää suklaa paloiteltuna ja sekoittele, kunnes seos on tasaista. Ota kakku pois vuoasta. Kaada hiukan jäähtynyt suklaakuorrutus kakun pinnalle ja anna valua reunoille. Halutessasi voit levittää kuorrutusta palettilastalla. Pakastunut pinta auttaa suklaata jähmettymään nopeammin ja pysymään paremmin kakun pinnalla.
- Leikkaa kakusta viipaleita kuumaan veteen kastetulla veitsellä, jolloin kakku ei tartu veitseen kiinni.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
384 kcal
Proteiini
4,7 g
Hiilihydraatti
37,2 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
13,7 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.