Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.77
tähteä viidestä
13 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen
-
1-1½ dl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
Täyte
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 100 g talous- tai maitosuklaata
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® appelsiini tuorejuustoaValio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
- ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1-2 rkl sitruunamehua
- 3 kypsää banaania
Kuorrutus
-
3 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 rkl sokeria
- 1½ rkl kaakaojauhetta, esim. Van Houten
Pinnalle
- 0 kg suklaarouhetta, -rusinoita tai -nappeja
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sihtaa joukkoon jauho-kaakaojauhe-leivinjauheseos. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, tasapohjaiseen vuokaan.
- Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla n. 30 min tai kunnes kypsä. Jäähdytä hetkisen ja kumoa.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi. (Käytä maitosuklaata, jos haluat miedomman makuisen kakun.) Sekoita tuorejuustoon sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu, suklaarouhe ja lopuksi vaahdotettu kerma.
- Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin levy appelsiinitäysmehulla, varsinkin reunoilta. Käytä isompi määrä mehua, jos tarjoat kakun samana päivänä tai pidät hiukan kosteammasta täytekakusta. Levitä pohjalle ohuita banaaniviipaleita. Lusikoi niiden päälle puolet täytteestä. Nosta keskimmäinen levy paikoilleen. Kostuta. Lisää loput banaaniviipaleet sekä täyte. Nosta päällimmäiseksi alapuolelta kostutettu kakkulevy.
- Ennen tarjoilua: Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä sokeri ja kaakaojauhe. Sihtaa kermavaahdon joukkoon. Levitä tai pursota vaahto kakun päälle. Koristele.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
234 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
22,5 g
Rasva
14,1 g
Tyydyttynyt rasva
7,7 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suklaarouhetta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.