Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
6 h
Yhteensä
6 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKääretorttu
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- ¾ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl ohratärkkelystä tai perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1½-2 dl vadelmahilloa
Täyte
- 3 liivatelehteä
- 200 g taloussuklaata
- 1 tlk (420/240 g) säilykeaprikoosia
-
2 dl
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunamehua
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Jaa resepti
Ohje
- Valmista ensin kääretorttu. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista 225 asteessa n. 8 min. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
- Levitä pinnalle vadelmahilloa tasaiseksi kerrokseksi. Kääri torttu tiukalle rullalle. Anna vetäytyä leivinpaperiin käärittynä.
- Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
- Paloittele puolet suklaasta ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Rouhi loppu suklaa esim. veitsellä.
- Kuutioi valutetut aprikoosit. Sekoita keskenään turkkilainen jogurtti, aprikoosikuutiot, rouhittu ja sulatettu suklaa ja sokerit.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata siihen liivatelehdet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon.
- Vaahdota kerma. Lisää kermavaahto täytteen joukkoon varovasti sekoittaen.
- Viipaloi kääretorttu 1 cm:n viipaleiksi (15 palaa). Laita reilun kokoinen kelmu esim. tasapohjaisen kakkuvuoan tai kulhon pohjalle ja reunoille.
- Vuoraa vuoan pohja ja reunat kääretorttuviipaleilla. Kaada täyte vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 6 t.
- Kumoa kakku vuoasta tarjoiluvadille ja poista kelmu.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
238 kcal
Proteiini
3,9 g
Hiilihydraatti
30 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5,7 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.