Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
24 h 50 min
Yhteensä
25 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 1 dl hapankirsikoita (säilyke)
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 200 g taloussuklaata
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl korppujauhoja
Täyte ja kostutus
- 1 dl kirsikkahilloa tai marjahilloa
- 3 dl hapankirsikoita (säilyke)
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl rommia tai säilykekirsikoiden lientä
Kuorrutus
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 150 g valkosuklaata
- 300 g tuoreita kirsikoita
Jaa resepti
Ohje
- Laita kaikki hapankirsikat valumaan lävikköön. Säästä halutessasi lientä kostutukseen.
- Mittaa 1 dl hapankirsikoita, leikkaa pieniksi paloiksi.
- Sulata voi ja suklaa kattilassa alhaisella lämmöllä. Anna jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää hapankirsikkapalat ja voi-suklaasula. Sekoita kevyesti. Lisää lopuksi jauho-leivinjauheseos nuolijalla varovasti nostellen.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 3 l:n tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
- Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 50 min tai kunnes kypsä. Jos pinta alkaa tummua, peitä vuoka leivinpaperilla.
- Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä. Halkaise kakku täysin jäähtyneenä kahteen osaan.
- Vaahdota kerma. Puolita loput hapankirsikat (3 dl). Yhdistä ne ja kirsikkahillo kermavaahtoon.
- Kostuta pohja halutessasi. Levitä päälle täyte. Nosta kansi päälle, kostuta tarvittaessa.
- Peitä kakku kuvulla, laita jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään. Säilytys tasaa makuja ja kosteutta.
- Valmista kuorrutus vaahdottamista vaille valmiiksi.
Kuorrutus
- Kuumenna kuohukerma ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa samalla sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä seos hyvin jääkaapissa (useita tunteja tai seuraavaan päivään). Seos muuttuu jäähtyessään paksummaksi.
- Vaahdota sähkövatkaimella. Levitä kuorrutus kakun päälle.
- Koristele tuoreilla kirsikoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
295 kcal
Proteiini
3,5 g
Hiilihydraatti
24,9 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
11,4 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.