Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suklainen kirsikkakakku

Tuhti kirsikkakakku valmistetaan käyttämällä hapankirsikoita, joita saa kaupoista ympäri vuoden. Tuoreet kirsikat tuovat kokonaisuuteen raikkautta ja hieman hapokkuuttakin. Jos niitä ei ole saatavilla, käytä kakun pinnalla muita marjoja.

Suklainen kirsikkakakku
Suklainen kirsikkakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1 dl hapankirsikoita (säilyke)
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 200 g taloussuklaata
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vuokaan

  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 rkl korppujauhoja

Täyte ja kostutus

  • 1 dl kirsikkahilloa tai marjahilloa
  • 3 dl hapankirsikoita (säilyke)
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • ½ dl rommia tai säilykekirsikoiden lientä

Kuorrutus


Ohje

  1. Laita kaikki hapankirsikat valumaan lävikköön. Säästä halutessasi lientä kostutukseen.
  2. Mittaa 1 dl hapankirsikoita, leikkaa pieniksi paloiksi.
  3. Sulata voi ja suklaa kattilassa alhaisella lämmöllä. Anna jäähtyä.
  4. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää hapankirsikkapalat ja voi-suklaasula. Sekoita kevyesti. Lisää lopuksi jauho-leivinjauheseos nuolijalla varovasti nostellen.
  5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 3 l:n tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
  6. Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 50 min tai kunnes kypsä. Jos pinta alkaa tummua, peitä vuoka leivinpaperilla.
  7. Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä. Halkaise kakku täysin jäähtyneenä kahteen osaan.
  8. Vaahdota kerma. Puolita loput hapankirsikat (3 dl). Yhdistä ne ja kirsikkahillo kermavaahtoon.
  9. Kostuta pohja halutessasi. Levitä päälle täyte. Nosta kansi päälle, kostuta tarvittaessa.
  10. Peitä kakku kuvulla, laita jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään. Säilytys tasaa makuja ja kosteutta.
  11. Valmista kuorrutus vaahdottamista vaille valmiiksi.

Kuorrutus

  1. Kuumenna kuohukerma ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa samalla sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä seos hyvin jääkaapissa (useita tunteja tai seuraavaan päivään). Seos muuttuu jäähtyessään paksummaksi.
  2. Vaahdota sähkövatkaimella. Levitä kuorrutus kakun päälle.
  3. Koristele tuoreilla kirsikoilla.

Vinkki

Kakun päälle tulevat tuoreet kirsikat voi korvata esim. pensasmustikoilla tai kotimaisilla vadelmilla.

Voit korvata halutessasi täytteen hapankirsikat osin / täysin tuoreilla kirsikoilla.

Koristele kirsikat sulatetulla valkosuklaalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 295 kcal
Proteiini 3,5 g
Hiilihydraatti 24,9 g
Rasva 20 g
Tyydyttynyt rasva 11,4 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search