Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
1 h
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
donitsia ja 14 pikkumunkkia
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
2½ dl
Valio Keittiön kreikkalaista jogurttiaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 25 g hiivaa
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl sokeria
- ⅔ tl suolaa
- 5 dl vehnäjauhoja
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
PAISTAMISEEN
- 1 l ruokaöljyä
PINNALLE
- 0 kg seesaminsiemeniä, prezelejä
- 0 kg juustonaksuja tai perunalastuja murennettuna
Kuorrutus
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Katso ensin vinkkivideo, kuinka suolaiset donitsit valmistuvat:
- Sekoita jogurtti ja maito tasaiseksi. Lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota seokseen hiiva.
- Mausta kurkumalla, sokerilla ja suolalla.
- Alusta jauhot taikinaan. Lisää loppuvaiheessa Oivariini.
- Kohota taikina liinan alla lämpimässä kaksinkertaiseksi, n. 1/2 h.
- Vaivaa taikina jauhotetulla työalustalla ja leivo 14 pullaksi. Litistä pullat kämmenellä noin 1/2 cm paksuiseksi. Tee pyöreällä muotilla (esim. tyllaterän reunaosalla) reikä keskelle. Reikäpalasta syntyy samalla pikkumunkki.
- Peitä donitsit ja pikkumunkit liinalla. Kohota n. 1/2 h.
Uppopaisto
- Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Kokeile öljyn kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170 - 180 asteista), jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo ylikuumenemista.
- Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät leivonnaiset reikäkauhalla talouspaperin päälle.
Kuorrutus
- Sulata voi kattilassa tai kulhossa mikrossa.
- Sekoita joukkoon tuorejuusto esim. kierrevatkaimella.
- Kasta donitsien ja pikkumunkkien pinta lämpimään kuorrutteeseen. Ripottele päälle murskattuja juustonaksuja ja suolakeksejä tai koristele prezeleillä tai muilla suolasnackseillä.
- Tarjoa pikkusuolaisena buffetpöydässä tai illanistujaisissa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
560 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
14 g
Rasva
54,8 g
Tyydyttynyt rasva
6,7 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- seesaminsiemeniä
- juustonaksuja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.