Valmistusaika
Aktiivinen
2 h
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni250°C
Arvostele
4.33
tähteä viidestä
6 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPääkallopizzat
- 2½ dl vettä
- ¼ pkt (à 50 g) hiivaa
- ½ tl suolaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl (200 g) tomaattikastiketta
-
1 pussi (150 g)
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
- 5 mustia oliiveja
Noidan sormi -hodarit
- 10 nakkia
- 10 hot dog -sämpylää
-
1 prk (250 g)
Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä cheddarValio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi cheddar on täyteläinen juustokastike, joka maistuu herkulliselta kylmänä tai kuumana.…
- 10 kuorittuja manteleita
- 1 dl ketsuppia
- ½ levyä keitettyä nuudelia
Kurpitsan oksennus -dippivati
- 1 pieni kurpitsa
- 1 pieni kukkakaali
- 1 kurkku
- 4 porkkanaa
- 300 g guacamolea
-
1 prk (180 g)
Valio Arki® crème fraîcheaValio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
Jaa resepti
Ohje
Pääkallopizzat
- Liuota kädenlämpöiseen hiiva ja suola. Lisää vehnäjauhot hiljalleen samalla taikinaa hyvin vaivaten. Valmis taikina on kimmoisa ja se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä vedottomassa paikassa n. 30 min.
- Vaivaa taikinasta ilmat pois. Jaa 10 osaan. Kauli palat pääkallon muotoon (soikio, jonka yläreuna on leveämpi kuin alareuna). Sivele pintaan kerros tomaattikastiketta ja ripottele päälle juustoraastetta. Paina puolikkaat oliivit silmiksi.
- Paista uunin ala-/keskiosassa 250 asteessa 8 - 10 min. Leikkaa saksilla juustopintaan suuaukko heti uunista ottamisen jälkeen.
Noidan sormi -hodarit
- Kuumenna nakit, sämpylät ja Koskenlaskija mikrossa. Leikkaa veitsellä nakkien päähän tasainen kohta, pursota siihen tomaattisosetta ja paina kiinni mantelit kynsiksi.
- Täytä sämpylät noidan sormi-nakeilla, nuudelimadoilla, ketsuppiverellä ja Koskenlaskija-tahmalla.
Kurpitsan oksennus -dippivati
- Koverra veitsellä kurpitsalle kasvot ja kaiva sisusta ulos.
- Leikkaa kasvikset tikuiksi.
- Lusikoi guacamole osittain kurpitsan suuhun ja sen eteen. Laita crème fraîche erilliseen kulhoon ja asettele kasvikset laudalle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
147 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
14,7 g
Rasva
6,9 g
Tyydyttynyt rasva
2,6 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.