Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
2 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.38
tähteä viidestä
13 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
2½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
- 2 rkl sokeria
- 1½ tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
-
100 g
Valio voita huoneenlämpöisenäKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Lohimousse
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoaValio Viola® kevyt kylmäsavulohi tuo raikasta vaihtelua leivälle ja täyteläistä savukalan makua keittoihin tai kastikkeisiin.…
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 150 g kylmäsavustettua kirjolohifileetä
- 1 pieni punasipuli, hienonnettuna
- ½ dl tuoretta tilliä halutessasi
- 1-2 rkl sitruunamehua
- 0 kg suolaa ja mustapippuria ripaus
Voiteluun
- 0 kg kananmuna voiteluun
-
½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Lisäksi
- 0 kg kirjolohen mätiä
- 0 kg versoja
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maito 42 asteiseksi. Sekoita maitoon hiiva, sokeri, suola ja kananmunat. Alusta jauhot taikinaan vähitellen, vaivaa noin 10 minuuttia. Lisää voi joukkoon muutamassa erässä ja jatka vaivaamista vielä noin 10-15 minuuttia. Jätä taikina peitettynä kohoamaan tunniksi.
- Jaa taikina 12 osaan. Pyöritä palat palloiksi pellille leivinpaperin päälle. Anna briossien kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
- Yhdistä voitelun kananmuna ja maito. Voitele briossit. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
- Yhdistä täytteen ainekset kulhossa, vaahdota hetki. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi.
- Halkaise briossit päältä keskeltä siten, että briossi jää pohjasta n. ½ cm:n matkalta kiinni. Avaa briossin halkeamaa ja pursota tai lusikoi lohimousse viillon sisään. Tasoita pinta lastalla. Koristele mädillä ja versoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
242 kcal
Proteiini
8,3 g
Hiilihydraatti
24,9 g
Rasva
11,8 g
Tyydyttynyt rasva
6,2 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa ja mustapippuria
- kananmuna
- kirjolohen mätiä
- versoja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.