
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
2 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
2½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
- 2 rkl sokeria
- 1½ tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
-
100 g
Valio voita huoneenlämpöisenäKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Lohimousse
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoaValio Viola® kevyt kylmäsavulohi tuo raikasta vaihtelua leivälle ja täyteläistä savukalan makua keittoihin tai kastikkeisiin.…
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 150 g kylmäsavustettua kirjolohifileetä
- 1 pieni punasipuli, hienonnettuna
- ½ dl tuoretta tilliä halutessasi
- 1-2 rkl sitruunamehua
- suolaa ja mustapippuria ripaus
Voiteluun
- kananmuna voiteluun
-
½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Lisäksi
- kirjolohen mätiä
- versoja
- 2½ dl Valio maitoa
- 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
- 2 rkl sokeria
- 1½ tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 100 g Valio voita huoneenlämpöisenä
Lohimousse
- 2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoa
- 1 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 150 g kylmäsavustettua kirjolohifileetä
- 1 pieni punasipuli, hienonnettuna
- ½ dl tuoretta tilliä halutessasi
- 1-2 rkl sitruunamehua
- suolaa ja mustapippuria ripaus
Voiteluun
- kananmuna voiteluun
- ½ dl Valio maitoa
Lisäksi
- kirjolohen mätiä
- versoja
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maito 42 asteiseksi. Sekoita maitoon hiiva, sokeri, suola ja kananmunat. Alusta jauhot taikinaan vähitellen, vaivaa noin 10 minuuttia. Lisää voi joukkoon muutamassa erässä ja jatka vaivaamista vielä noin 10-15 minuuttia. Jätä taikina peitettynä kohoamaan tunniksi.
- Jaa taikina 12 osaan. Pyöritä palat palloiksi pellille leivinpaperin päälle. Anna briossien kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
- Yhdistä voitelun kananmuna ja maito. Voitele briossit. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
- Yhdistä täytteen ainekset kulhossa, vaahdota hetki. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi.
- Halkaise briossit päältä keskeltä siten, että briossi jää pohjasta n. ½ cm:n matkalta kiinni. Avaa briossin halkeamaa ja pursota tai lusikoi lohimousse viillon sisään. Tasoita pinta lastalla. Koristele mädillä ja versoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
242 kcal
Proteiini
8,3 g
Hiilihydraatti
24,9 g
Rasva
11,8 g
Tyydyttynyt rasva
6,2 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa ja mustapippuria
- kananmuna
- kirjolohen mätiä
- versoja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.