Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suolaiset Nyhtökaura vohvelit

Rapeat Nyhtökaura vohvelit tarjoillaan valkosipulimarinoitujen kurkkujen ja yrttisen gurttikastikkeen kanssa. Vegaaniset vohvelit valmistuvat käyttämällä pellavansiemenrouhetta.

Suolaiset Nyhtökaura vohvelit
Suolaiset Nyhtökaura vohvelit

Ainesosat

kappaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Vohvelitaikina

  • 2½ dl
    Valio Oddlygood® Barista kaurajuomaa
    Oddlygood® Barista kaurajuoma sopii täydellisesti kahvin seuraan. Se vaahtoutuu kauniisti, sekoittuu kaikkiin kahveihin vaaleasta suodatinkahvista…
    Oddlygood® Barista kaurajuoma 1 l UHT gluteeniton
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl pellavansiemenrouhetta
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl omenaviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • 1½ dl kivennäisvettä

Valkosipulimarinoidut kurkut

  • 1 kurkku
  • ¾ dl vettä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

Gurttikastike

  • 0,8 prk
    Oddlygood® Greek style gurttia
    Oddlygood® Greek Style gurt on herkullisen täyteläinen gurtti, jota voit käyttää kuin tavallista kreikkalaista jogurttia.…
    Oddlygood® Greek Style Gurt 200 g
  • 1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 rkl persiljaa hienonnettuna
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • 0 kg maidotonta margariinia paistamiseen
  • 0 kg salaattia

Ohje

  1. Ota Nyhtökaura huoneenlämpöön.
  2. Sekoita vohvelitaikinan ainekset kivennäisvettä lukuun ottamatta. Jätä turpoamaan 10 minuutiksi.
  3. Valmista valkosipulimarinoidut kurkut. Huuhtele ja leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta vesi, etikka, sokeri ja valkosipuli pienessä kattilassa. Kaada jäähtynyt liemi kurkkujen joukkoon ja jätä maustumaan vohveleiden valmistuksen ajaksi.
  4. Sekoita gurttikastikkeen ainekset kulhossa.
  5. Kuumenna vohvelirauta. Lisää kivennäisvesi varovasti käännellen vohvelitaikinan sekaan. Sivele margariinia vohvelirautaan ja kaada noin 1 dl taikinaa kerrallaan paistettavaksi. Vohvelit kypsyvät noin 2 minuutissa.
  6. Kuumenna Nyhtökaura ja maustekastike pannulla. Paista muutama minuutti, kunnes Nyhtökaura on rapeutunut. Kokoa täytteet vohveleille.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 123 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 15,3 g
Rasva 4 g
Tyydyttynyt rasva 0,9 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • maidotonta margariinia
  • salaattia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search