Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
2 h 45 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
3.72
tähteä viidestä
18 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 3 dl fariinisokeria
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- ¾ tl suolaa
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 150 g omenaa kuutioituna
Täyte ja kuorrutus
-
3 prk (à 2.5 dl)
Valio kinuskikermaaValio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
-
250 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg sormisuolaa
Fault line-koristelu
- 0 kg nonparelleja
Jaa resepti
Ohje
- Pohjusta kolme ø 16 cm:n irtopohjavuokaa leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sulata voi, sekoita joukkoon fariinisokeri ja munat. Vatkaa tasaiseksi.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää sokeri-voi-munaseokseen vuorotellen maidon kanssa. Kuutioi omena ja lisää taikinaan. Sekoita varoen tasaiseksi.
- Jaa taikina vuokiin. Paista uunin keskiosassa 25 min. Anna jäähtyä.
- Ota 1 dl kinuskikermaa sivuun. Keitä loppu kinuskikerma korkealla keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes se muuttuu paksuksi kastikkeeksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sekoita joukkoon 3 ½ dl jäähtynyttä kinuskikastiketta. Mausta suolahipuilla. Säästä loppu n. 1 dl kastiketta pintaa ja valumia varten.' https://youtu.be/XNtAIWIA-1Y
- Levitä kakkupohjien väliin kinuski-voikreemiä. Kuorruta myös kakun pinta ohuelti. Ota nonparelleja käteen ja painele kakun reunalle raidaksi. Pursota loppu kinuski-voikreemi raidan ylä- ja alapuolelle. Tasoita lastalla. Peitä ja nosta jääkaappiin hetkeksi, jotta pinta kovettuu.
- Laita loppu kinuskikastike pursotuspussiin ja pursota ensin pinnalta reunaa pitkin raita. Pysähdy muutaman sentin välein paikalleen pieneksi hetkeksi, jotta kastike valuu hiukan reunan yli. Pursota lopuksi pinta. Vaahdota loppu kerma ja pursota pinnalle koristeruusukkeet. Viimeistele nonparelleilla.
- Tarjoa kakku huoneenlämpöisenä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
349 kcal
Proteiini
3,3 g
Hiilihydraatti
28,4 g
Rasva
24,8 g
Tyydyttynyt rasva
14,2 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sormisuolaa
- nonparelleja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.