Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suolakinuskikakku

Suolakinuskikakkua koristaa juhlava fault line -tekniikalla tehty koristeraita, jonka tekeminen on yllättävän yksinkertaista. Kinuskikermasta ja voista tehtävä kinuskikreemi on ihanan makuinen pari mehevälle omenaiselle kinuskikakkupohjalle.

Suolakinuskikakku
Suolakinuskikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 3 dl fariinisokeria
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • ¾ tl suolaa
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 150 g omenaa kuutioituna

Täyte ja kuorrutus

  • 3 prk (à 2.5 dl) Valio kinuskikermaa
  • 250 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg sormisuolaa

Fault line-koristelu

  • 0 kg nonparelleja

Ohje

  1. Pohjusta kolme ø 16 cm:n irtopohjavuokaa leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sulata voi, sekoita joukkoon fariinisokeri ja munat. Vatkaa tasaiseksi.
  3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää sokeri-voi-munaseokseen vuorotellen maidon kanssa. Kuutioi omena ja lisää taikinaan. Sekoita varoen tasaiseksi.
  4. Jaa taikina vuokiin. Paista uunin keskiosassa 25 min. Anna jäähtyä.
  5. Ota 1 dl kinuskikermaa sivuun. Keitä loppu kinuskikerma korkealla keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes se muuttuu paksuksi kastikkeeksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sekoita joukkoon 3 ½ dl jäähtynyttä kinuskikastiketta. Mausta suolahipuilla. Säästä loppu n. 1 dl kastiketta pintaa ja valumia varten.' https://youtu.be/XNtAIWIA-1Y
  6. Levitä kakkupohjien väliin kinuski-voikreemiä. Kuorruta myös kakun pinta ohuelti. Ota nonparelleja käteen ja painele kakun reunalle raidaksi. Pursota loppu kinuski-voikreemi raidan ylä- ja alapuolelle. Tasoita lastalla. Peitä ja nosta jääkaappiin hetkeksi, jotta pinta kovettuu.
  7. Laita loppu kinuskikastike pursotuspussiin ja pursota ensin pinnalta reunaa pitkin raita. Pysähdy muutaman sentin välein paikalleen pieneksi hetkeksi, jotta kastike valuu hiukan reunan yli. Pursota lopuksi pinta. Vaahdota loppu kerma ja pursota pinnalle koristeruusukkeet. Viimeistele nonparelleilla.
  8. Tarjoa kakku huoneenlämpöisenä.

Vinkki

Jos kreemistä tulee löysää, kastike on ollut liian lämmintä ja sulattanut voin. Laita kreemi kylmenemään jääkaappiin hetkeksi, jotta seos jähmettyy hiukan. Vaahdota uudestaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 349 kcal
Proteiini 3,3 g
Hiilihydraatti 28,4 g
Rasva 24,8 g
Tyydyttynyt rasva 14,2 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sormisuolaa
  • nonparelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search