Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suppilovah­ve­rokeitto

Kermaisen pehmeä suppilovahverokeitto sopii niin alku- kuin pääruoaksi. Tarjoa keiton kanssa tuoretta leipää.

Suppilovahverokeitto
Suppilovahverokeitto

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150-200 g (n. 3 dl) suppilovahveroita, puhdistettuja
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • ⅔ dl (4 rkl) vehnäjauhoja
  • 8 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl
    hienonnettua persiljaa
    Voit kokeilla myös:
    • 1 tl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
  • 150-200 g (n. 3 dl) suppilovahveroita, puhdistettuja
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl Valio Oivariini® rasvaa
  • ⅔ dl (4 rkl) vehnäjauhoja
  • 8 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Hienonna sienet. Paista niitä kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.
  2. Hienonna sipuli. Lisää sipuli ja Oivariini kattilaan. Kuumenna. Kun sipuli on pehmennyt, ripota joukkoon jauhot. Sekoita. Lisää hetken päästä vesi ja liemikuutio.
  3. Anna kiehua hiljalleen 2 - 3 min, eli kunnes keitto sakenee. Sekoita, etteivät vehnäjauhot tartu pohjaan.
  4. Lisää kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua kannen alla 10 -15 min.
  5. Mausta. Lisää halutessasi myös ripaus suolaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 81 kcal
Proteiini 1,1 g
Hiilihydraatti 3,2 g
Rasva 7 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1