
Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
25 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
-
150 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- 4 dl vehnäjauhoja
- n. 2 dl (100 g) Valio Luomu™ gouda juustoa
- 1 kananmuna
Täyte
- 300 g (7,5 dl) suppilovahveroita
- 1 punasipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 dl hienonnettua ruohosipulia
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön ruokakermaa 10 %Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 3 luomu kananmunaa
- n. 3 dl (150 g) Valio Luomu™ gouda juustoa
Maustamiseen
- suolaa ja mustapippuria
Pohja
- 150 g Valio Luomu™ voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- n. 2 dl (100 g) Valio Luomu™ gouda juustoa
- 1 kananmuna
Täyte
- 300 g (7,5 dl) suppilovahveroita
- 1 punasipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 dl hienonnettua ruohosipulia
- 1 prk (3,3 dl) Valio Keittiön ruokakermaa 10 %
- 3 luomu kananmunaa
- n. 3 dl (150 g) Valio Luomu™ gouda juustoa
Maustamiseen
- suolaa ja mustapippuria
Jaa resepti
Ohje
- Nypi kylmä voi ja jauhot sekä ripaus suolaa murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon juustoraaste ja muna. Sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina Ø 28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Painenele pohjan päälle tiiviisti leivinpaperi . Tämä estää pohjaa valuamasta esipaiston aikana. Esipaista pohjaa uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa 15 min. Poista leivinpaperi.
- Valmista täyte: Paloittele sieniä hieman. Kuumenna paistinpannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut kokonaan. Lisää pannulle nokare voita ja hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota. Mausta suolalla (n. ½ tl), sitruunamehulla ja ruohosipulilla.
- Sekoita ruokakerma ja munat tasaiseksi seokseksi. Mausta suolalla (n. 1 tl) ja mustapippurilla.
- Levitä sieni-sipuliseos esipaistetulle pohjalle tasaiseksi. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kaada lopuksi päälle kerma-munaseos.
- Paista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa n. 25 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
168 kcal
Proteiini
4,3 g
Hiilihydraatti
13,2 g
Rasva
10,7 g
Tyydyttynyt rasva
5,7 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.