Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Syntymäpäiväkeksikakku

Keksipohjainen numeron tai kirjaimen muotoon tehtävä kakku on helppo personoida sankarin näköiseksi. Kakku on myös hyvä vaihtoehto kananmuna-allergiselle, huomaathan kuitenkin että macaronssit sisältävät kananmunaa. Kakun tarjoilussa kannattaa huomioida, että leikkaamiseen terävä veitsi on paras väline.

Syntymäpäiväkeksikakku
Syntymäpäiväkeksikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 3 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa
    Valio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
    Valio Viola® e200 g sitruuna tuorejuusto laktoositon
  • 7 + 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

Koristeluun

  • 500 g tuoreita mansikoita
  • 8-10  macarons-leivoksia
  • 0 kg syötäviä kukkia
  • 0 kg karamelleja

Ohje

  1. Sulata kattilassa voi. Lisää sokeri ja fariinisokeri. Nosta levyltä.
  2. Lisää tuorejuusto. Sekoittele puuhaarukalla, kunnes seos on tasaista.
  3. Siivilöi jauho-leivinjauheseos taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä sekoita liikaa, ettei taikinaan tule sitkoa.
  4. Muotoile taikina kelmun päälle n. 2 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Laita pariksi tunniksi kelmutettuna jääkaappiin.
  5. Kauli kahdessa osassa ohueksi (3 mm) levyksi. Käytä kaulinnassa apuna jauhoja.
  6. Leikkaa levystä kolme kakun osaa. KÄytä apuna leivinpaperista tehtyä muottia. Taikina on mitoitettu kaksinumeroiselle kakulle. Nosta leivinpaperille pellille.
  7. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 8 - 10 min tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä.
  8. Vaahdota kerma ja rahka. Laita pursotinpussiin, jossa on iso pyöreäkärkinen tylla tai leikkaa pussin kärkeen pyöreä aukko. Pursota vaahdosta palloja kauttaaltaan keksien pinnalle. Nosta kerrokset päällekäin tarjoiluvadille.
  9. Koristele ja tarjoile.

Vinkki

Kakku säilyy useamman tunnin vettymättä. Kakkua ei kuitenkaan kannata täyttää useampia tunteja ennen tarjoilua. Keksipohjat säilyvät huoneenlämmössä useamman päivän.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 284 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 34 g
Rasva 14,2 g
Tyydyttynyt rasva 7,9 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • syötäviä kukkia
  • karamelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search