Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Taatelipalat

Taatelipalat on mehevä versio perinteisestä taatelikakusta. Pohja valmistetaan pellille ja kuorrutetaan korealla kermakuorrutteella. Kirpeät karpalot viimeistelevät maun.

Taatelipalat
Taatelipalat

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
  • 3 dl
    Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomu
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu 1 l
  • 1½ dl sokeria
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl
    Valio A+™ luonnonjogurttia
    Valio A+™ luonnonjogurtti on pehmeää ja ihanan täyteläistä jogurttia monipuoliseen käyttöön. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi…
    Valio A+™ luonnonjogurtti 1 kg laktoositon
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa

Kuorrutus


Ohje

  1. Keitä taateleita kannen alla omenamehussa. Käytä n. 2,5 l kattilaa, jotta voit valmistaa taikinan samassa astiassa. Keitä kunnes taatelit pehmenevät, n. 10 min. Ota pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.
  2. Lisää sokeri, voi ja munat seokseen. Sekoita tasaiseksi. Lisää jogurtti sekä kuivat aineet seoksena, sekoita. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 30 cm).
  3. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 40 min.
  4. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
  5. Yhdistä kerma, rahka ja fariinisokeri. Vaahdota jämäkäksi vaahdoksi. Pursota kerma-rahkavaahtoa erilaisia pursotinpäitä käyttämällä ruusukkeiksi kakun pintaan. Viimeistele karpaloilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 260 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 23,2 g
Rasva 16,6 g
Tyydyttynyt rasva 9,6 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search