Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
21 h
Yhteensä
21 h 25 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni150°C
Arvostele
2.33
tähteä viidestä
6 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 kg karitsan paahtopaistia tai broilerin rintafileetä
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1½ tl jauhettua inkivääriä
- 2 tl korianterin siemeniä
- 1 kanelitanko
- 2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- 1¼ tl suolaa
- 3-4 dl vettä
- 3-4 (300 g) porkkanaa
- 8 pehmeää, kivetöntä taatelia (tuoretta tai kuivattua)
- 3-6 valkosipulin kynttä
- 2 (250 g) sipulia
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön paksumpi ruokakermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Jaa resepti
Ohje
- Valmista ruoka tagine-padassa tai tavallisessa valurautapadassa. Voit käyttää hauduttamiseen myös paksupohjaista kattilaa.
- Edellisenä päivänä: Leikkaa karitsan paahtopaistit ja broilerin rintafileet neljään osaan. Jos käytät possua, leikkaa se 4 cm:n kuutioiksi.
- Kiehauta rasvassa inkivääri, morttelissa hienonnetut korianterin siemenet sekä kanelitanko. Nosta levyltä. Lisää balsamietikka. Sekoita.
- Sekoita lihapalat rasva-mausteseokseen kulhossa. Anna maustua n. 1 vrk jääkaapissa peitettynä.
- Ota lihat huoneenlämpöön 1/2 t ennen paistamista.
- Ruskista lihakuutiot mauste-rasvaseoksessa, jossa liha on maustunut. Lisää lihakuutiot vähitellen kuumalle pannulle tai pataan. Lisää tarvittaessa hiukan Oivariini rasvaa.
- Mausta lihapalat suolalla. Sekoittele. Lisää vesi. Peitä kannella. Kuumenna kiehuvaksi. Anna karitsan ja possun kypsyä liedellä hiljaa kiehuen n. 30 min, broilerille riittää n. 15 min. Lisää porkkanaviipaleet, taatelit ja puolitetut valkosipulin kynnet. Keitä 15 min. Lisää hienonnetut sipulit. Keitä n. 15 min tai kunnes kypsää.
- Halutessasi voit hauduttaa ruoan uunissa 150 asteessa. Lisää tällöinkin kasvikset kypsymisjärjestyksessä.
- Kun liha on kypsää, lisää ruokakerma. Kuumenna. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.
- Ripota halutessasi pinnalle tuoretta, hienonnettua lehtipersiljaa. Tarjoa lisänä couscousia, riisiä tai perunoita.
MIKÄ TAGINE ON?
- Tagine on peräisin Marokosta, Pohjois-Afrikasta. Taginella tarkoitetaan sekä kaksiosaista, kannellista savipataa että siinä valmistettua ruokalajia. Padan kartion muotoinen kansi palauttaa höyrystyneen veden ruokaan, näin se säilyy mehevänä. Padan pohjaosaa käytetään tarjoiluastiana. Tagine-patoja on olemassa monenkokoisia, osa soveltuu vain uunikäyttöön.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
142 kcal
Proteiini
9,8 g
Hiilihydraatti
4 g
Rasva
9,5 g
Tyydyttynyt rasva
3,2 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.