Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
1 h
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.56
tähteä viidestä
16 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® piparkakku tuorejuustoaValio Viola® piparkakku on pehmeän täyteläinen sesongin suosikkituorejuusto, jossa maistuvat aidot piparkakkumausteet kaneli, inkivääri, neilikka…
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneliValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½ dl luumumarmeladia
Kuorrute
- 2 pkt sokerimassaa, valkoista
- 0 kg tomusokeria
Kostutukseen
-
1 dl
Valio vaalea Hehku juomaaValio Vaalea Hehku® on ihastuttava, mausteisen talvinen omenamehujuoma, jossa maistuvat lempeän omenan lisäksi inkivääri ja…
Jaa resepti
Ohje
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle ja peitä reunat leivinpaperisuikaleilla. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuiva-aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele nuolijalla nostellen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku on kypsä, kun taikina ei enää tartu tikkuun. Kumoa kakkupohja jäähtyneenä ja leikkaa kolmeen osaan.
- Vaahdota tuorejuusto, kerma ja rahka kulhossa.
- Aseta kakkupohjan päällimmäinen kerros vadille leikkuupinta ylöspäin ja kostuta. Levitä päälle puolet marmeladista ja 1/3 vaahdosta. Aseta keskimmäinen kakkupohja täytteen päälle ja toista kuten edellä. Aseta päällimmäiseksi kakkupohjan alin kerros ja kostuta. Siirrä kakku ja loppu vaahto jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi.
- Muotoile kakku veitsellä reunoilta leikaten kävyn muotoiseksi. Asettele ylijääneet reunaviipaleet pienemmiksi leikattuina paloina kakun päälle, jolloin saat kuperan käpymäisen muodon. Levitä loppu vaahto tasaisesti kakun pintaan.
- Kuorruta kakku juuri ennen tarjoilua. Siivilöi pöydälle tomusokeria. Yhdistä sokerimassat keskenään. Kauli levyksi ja siirrä kaulimen avulla kakun päälle. Leikkaa reunojen yli menevä osuus pois. Leikkaa saksilla sokerimassaan suomuja ja viimeistele pinta tomusokerilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
301 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatti
33,6 g
Rasva
15,2 g
Tyydyttynyt rasva
4,9 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.