Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Talvinen salaatti

Juurekset maistuvat talviaikaan ruokaisana salaattina. Hapokas ja suolainen salaattijuusto taittaa mukavasti juuresten luontaista makeutta.

Talvinen salaatti
Talvinen salaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 300 g
    keltaista talvikurpitsaa
    Voit kokeilla myös:
    • 300 g bataattia
  • 300 g punajuurta
  • 2 (150 g) sipulia
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1-2  (300 g) hapahkoa omenaa
  • 1 pussi (150 g) salaattisekoitusta
  • 1 dl (50 g) saksanpähkinöitä
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon

Omenavinaigrette

  • 1 dl
    Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomu
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu 1 l
  • 2 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus suolaa

Ohje

  1. Valmista ensin omenavinaigrette: Sekoita ainekset keskenään. Anna maustua peitettynä jääkaapissa.
  2. Kuori ja paloittele kurpitsa, punajuuret ja sipulit. Laita laakeaan uunivuokaan. Valuta päälle hunaja ja Oivariini. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Paahda uunin yläosassa 225 asteessa n. 20 min.
  4. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi.
  5. Aseta laakealle tarjoiluvadille salaattisekoitus ja omenakuutiot. Kaada joukkoon puolet omenavinaigrettesta, sekoita.
  6. Nostele päälle paahdetut juurekset. Viimeistele karkeasti rouhituilla saksanpähkinöillä ja valutetuilla salaattijuustokuutioilla.
  7. Tarjoa loppu omenavinaigrette erikseen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 139 kcal
Proteiini 2,6 g
Hiilihydraatti 6,8 g
Rasva 11 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search