Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tandoorikana

Tandoorikana on yksi tunnetuimmista intialaisista ruokalajeista. Jogurttimarinadi tekee broilerin rintafileestä mureaa. Tarjoa sen kanssa basmatiriisiä, raitaa ja naan-leipää.

Tandoorikana
Tandoorikana

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 (n. 650 g) broilerin rintafileetä

Marinadi

  • 2 dl
    Valio turkkilaista jogurttia laktoositon
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • ¾ dl sitruunan mehu
  • 1 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
  • 1 rkl suolaa
  • 1 punainen chilipalko hienonnettuna
  • 1 rkl garam masala -maustesekoitusta
  • 2 tl kurkumaa
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna

Ruskistamiseen

  • 1 rkl
    Valio gheetä
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Ohje

  1. Asettele broilerinfileet matalaan vuokaan. Sekoita marinadi ja levitä fileille. Kääntele fileitä, että marinadi peittää ne kokonaan. Peitä astia kelmulla ja anna fileiden marinoitua jääkaapissa n. 4 tuntia.
  2. Valmista ghee eli kirkastettu voi.
  3. Pyyhi marinadi hyvin pois broilerin rintafileistä talouspaperilla. Lisää gheetä kuumennetulle pannulle ja ruskista fileet joka puolelta. Pane uunipannulle leivinpaperiarkki ja asettele fileet sille.
  4. Kypsennä fileitä 200 asteisessa uunissa 10 min.
  5. Tarjoa fileiden kanssa kanaliemessä kypsennettyä basmatiriisiä ja naan-leipää.

Vinkki

Tarjoa halutessasi basmatiriisi näin: Hienonna sipuli sekä valkosipulin kynsi ja paista kuultavaksi öljyssä paistokasarissa. Lisää riisi, 1 punainen chili hienonnettuna ja 1 pussi (200 g) pakasteherneitä. Lisää mausteeksi 1/2 tl neilikkaa, kanelia sekä inkivääriä ja rouhi joukkoon mustapippuria. Mausta suolalla makusi mukaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 124 kcal
Proteiini 11,8 g
Hiilihydraatti 3,2 g
Rasva 7 g
Tyydyttynyt rasva 2,3 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 2,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search