Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tapasvartaat

Kesän maistuvimmissa grillivartaissa yhdistyvät tapaksista tutut maut – patatas bravas eli espanjalaiset tapasperunat, pienet Padrón-paprikat ja mausteinen chorizo. Vartaiden rinnalla maistuu tomaattiaioli.

Tapasvartaat
Tapasvartaat

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (220 g)
    Uusi kotimainen ja herkullinen Gold&Green® Vegenakki Chorizo on täydellinen valinta kesän grillihetkiin ja vaikkapa chorizo-pastaan!…
    Gold&Green® Vegenakki 220 g Chorizo
  • 12  Padron grillipaprikaa
  • uusia perunoita

Mausteöljy

  • 2 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ¼ tl suolaa

Tomaattiaioli

  • 1 dl majoneesia (vegaanista)
  • 1 valkosipulin kynsi, raastettuna
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 tl sriracha-chilikastiketta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • ¼ tl suolaa

Lisäksi

  • grillivarrastikkuja
  • 1 pkt (220 g) Gold&Green® Chorizo vegenakkia
  • 12  Padron grillipaprikaa
  • uusia perunoita

Mausteöljy

  • 2 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ¼ tl suolaa

Tomaattiaioli

  • 1 dl majoneesia (vegaanista)
  • 1 valkosipulin kynsi, raastettuna
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 tl sriracha-chilikastiketta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • ¼ tl suolaa

Lisäksi

  • grillivarrastikkuja

Ohje

  1. Pilko nakit kolmeen osaa. Huuhtele ja kuivaa paprikat. Keitä perunat napakan kypsiksi.
  2. Yhdistä mausteöljyn ainekset kulhossa. Pyöräytä perunat ja paprikat öljyssä.
  3. Pujota varrastikkuihin vuorotellen nakkeja, perunaa ja paprikaa.
  4. Grillaa vartaita välillä käännellen noin 10 min, kunnes vartaat ovat saaneet hyvän paistovärin.
  5. Yhdistä tomaattiaiolin ainekset kulhossa. Tarjoa aioli vartaiden kanssa.

Vinkki

Jos käytät vartaissa puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä ennen käyttöä vähintään kymmenen minuuttia. Liotus estää varrastikkuja syttymästä kuumassa grillissä tuleen. Metallisia varrastikkuja ei tarvitse liottaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 396 kcal
Proteiini 9,6 g
Hiilihydraatti 6,5 g
Rasva 36,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 3,5 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1