
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
35 min
Yhteensä
1 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 2 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
-
½ dl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
150 g
Valio voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Kuorrutus
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2¼ dl mantelilastuja
- 1 dl sokeria
-
½ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
- ½ dl Valio täysmaitoa
- 150 g Valio voita sulatettuna
Kuorrutus
- 50 g Valio voita
- 2¼ dl mantelilastuja
- 1 dl sokeria
- ½ dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjaisen vuoan reuna. Laita vuokaan pohjan kokoinen, pyöreä leivinpaperipala.
- Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja maito-voisulaseos kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alaosassa 25 min.
- Mittaa kuorrutusaineet kattilaan. Sekoita. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hiukan.
- Levitä kuorrutus pohjan päälle. Paista vielä 200 asteessa uunin keskiosassa n.10 min eli kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
420 kcal
Proteiini
6,3 g
Hiilihydraatti
39,8 g
Rasva
25,9 g
Tyydyttynyt rasva
12,6 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.