Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tasavallan toscakakku

Tasavallan toscakakku on oikea Valio Koekeittiön klassikkoleivonnainen. Se sopii kahvipöytään ja moniin juhliin.

Tasavallan toscakakku
Tasavallan toscakakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • ½ dl
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 150 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Kuorrutus

  • 50 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2¼ dl mantelilastuja
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • ½ dl Valio täysmaitoa
  • 150 g Valio voita sulatettuna

Kuorrutus

  • 50 g Valio voita
  • 2¼ dl mantelilastuja
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjaisen vuoan reuna. Laita vuokaan pohjan kokoinen, pyöreä leivinpaperipala.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja maito-voisulaseos kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa uunin alaosassa 25 min.
  4. Mittaa kuorrutusaineet kattilaan. Sekoita. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hiukan.
  5. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Paista vielä 200 asteessa uunin keskiosassa n.10 min eli kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.

Vinkki

Toscakakun voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 420 kcal
Proteiini 6,3 g
Hiilihydraatti 39,8 g
Rasva 25,9 g
Tyydyttynyt rasva 12,6 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1