
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 400 g tuoreita tatteja
-
15 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 (100 g) sipuli
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön paksumpi ruokakermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (120 g)
Valio Keittiön smetanaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 dl (100 g)
Valio Polar® Täyteläinen juustoaValio Polar® Täyteläinen on luonteikas juusto, jossa emmentalille tyypilliset pähkinäiset vivahteet yhdistyvät goudan täyteläisyyteen. Se…
- ⅓ tl suolaa
- ¼ tl jauhettua maustepippuria
Kuorrutus
-
1 dl (50 g)
Valio Polar® Täyteläinen juustoaValio Polar® Täyteläinen on luonteikas juusto, jossa emmentalille tyypilliset pähkinäiset vivahteet yhdistyvät goudan täyteläisyyteen. Se…
- tuoretta persiljaa
- 400 g tuoreita tatteja
- 15 g Valio Eila® voita
- 1 (100 g) sipuli
- 1 prk (2 dl) Valio Keittiön paksumpi ruokakermaa
- 1 prk (120 g) Valio Keittiön smetanaa
- 2 dl (100 g) Valio Polar® Täyteläinen juustoa
- ⅓ tl suolaa
- ¼ tl jauhettua maustepippuria
Kuorrutus
- 1 dl (50 g) Valio Polar® Täyteläinen juustoa
- tuoretta persiljaa
Jaa resepti
Ohje
- Kiehauta n. 1 ½ litraa vettä esim. vedenkeittimessä. Laita n. 1 x 1 cm kokoisiksi kuutioiksi leikatut sienet siivilään ja valuta niiden päälle kuuma vesi.
- Paista tatteja pannulla, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut.
- Sulata joukkoon voi. Lisää hienonnettu sipuli. Kuullota kevyesti.
- Lisää ruokakerma ja smetana. Kuumenna samalla sekoittaen. Sulata joukkoon raastettu juusto.
- Hauduta miedolla lämmöllä n. 10 min välillä sekoittaen. Mausta.
- Siirrä muhennos kuuteen annosvuokaan tai Julienne-pannuun (varrellinen, metallinen annospannu). Muhennosta tulee n. 1 dl / pannu.
- Ripota päälle juustoraaste. Kuorruta uunin yläosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes pinta on kevyesti ruskistunut.
- Laita annosten päälle pieni persiljan oksa.
- Tarjoa kaksi annosta pääruokana tai yksi annos alkuruokana esim. maalaisleivän kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
167 kcal
Proteiini
5,7 g
Hiilihydraatti
2,9 g
Rasva
14,6 g
Tyydyttynyt rasva
8,6 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoretta persiljaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.