Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
35 min
Yhteensä
1 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1¼ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 tl kanelia
- ½ tl kardemummaa
-
1 dl
Valio A+™ täyteläistä luonnonjogurttiaValio A+™ luonnonjogurtti täyteläinen on pehmeää ja aivan erityisen täyteläistä jogurttia monipuoliseen käyttöön. Nauti sellaisenaan…
Täyte
- 2 (300 g) isoa, hapahkoa omenaa
- 1½ tl kanelia
- 0 kg sokeria tai juoksevaa hunajaa
Jogurtti-vaniljakastike
-
2 dl
Valio A+™ täyteläistä luonnonjogurttiaValio A+™ luonnonjogurtti täyteläinen on pehmeää ja aivan erityisen täyteläistä jogurttia monipuoliseen käyttöön. Nauti sellaisenaan…
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 tl sokeria
- ½ dl mantelijauhetta tai rouhittua mantelia
Jaa resepti
Ohje
- Aloita omenapiirakan valmistaminen vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä jogurtti.
- Levitä seos (Ø 24-25 cm) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
- Kuori omenat, poista niistä siemenkodat. Viipaloi omenat ja levitä ne pohjan päälle.
- Ripota pinnalle kanelia sekä halutessasi sokeria tai hunajaa.
- Paista omenapiirakkaa uunin ala- /keskiosassa 175 asteessa n. 35 min.
- Tarjoa täydenkuun omenapiirakka jogurtti-vaniljakastikkeen kera.
Jogurtti-vaniljakastike
- Sekoita ainekset keskenään. Halutessasi voit lisätä joukkoon 2 rkl jauhettua tai rouhittua mantelia.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
231 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatti
23,1 g
Rasva
12,7 g
Tyydyttynyt rasva
5,1 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.