Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.17
tähteä viidestä
6 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kalkkuna
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 (n. 5 kg) kokonainen kalkkuna
- 1 pkt (170 g) pekonia
- 2 sipulia
- 6 valkosipulin kynttä
- 1 iso omena
- 200 g varsiselleriä
- 1 varsi timjamia
- 4 laakerinlehteä
Yrttivoi
-
350 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 sitruuna
- 1 dl lehtipersiljaa
- 1 tl suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Jaa resepti
Ohje
- Sulata jäinen kalkkuna hitaasti jääkaapissa tai kylmiössä. Sulaminen kestää n. 2 vuorokautta. Ota kalkkuna hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista.
- Paloittele pekoni, sipulit, omenat ja varsiselleri. Kuullota niitä ja mausteita pannulla, kunnes omenat pehmenevät. Ota pannu liedeltä ja anna jäähtyä.
- Pehmennä voi mikrossa. Raasta sitruunan keltainen pintakuori ja purista mehu. Sekoita yrttivoin ainekset keskenään. Hiero seosta kalkkunan nahkan alle.
- Täytä kalkkuna pekoni-kasvisseoksella. Jätä vatsaonteloon hieman tilaa vesihöyrylle, joka estää kalkkunan kuivumista. Laita sitruunan puolikkaat täytteen tulpaksi.
Kalkkunan sitominen ja paistaminen
- Sido puuvillalangalla kalkkunan koivet ja siivet siten, että ne ovat tiiviisti kalkkunaa vasten paiston ajan. Nosta uunivuokaan.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 3 1/2 tuntia. (Varaa paistoaikaa n. 45 min kiloa kohti.) Valele lintua usein paistamisen aikana siitä irtoavalla paistonesteellä. Pistä paksun lihan kohdalta cocktail-tikulla, jos reiästä tuleva neste on kirkasta, kalkkuna on kypsää. Ota uunista ja peitä foliolla.
- Poista sitruuna ja langat. Nosta tarjolle
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
163 kcal
Proteiini
18,3 g
Hiilihydraatti
0,5 g
Rasva
9,8 g
Tyydyttynyt rasva
4,3 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.