Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Täytetty kokonainen broileri

Kokonaisesta broilerista saat näyttävän juhla-aterian pienelle perheelle esim. jouluun. Broileri mahtuu pieneenkin uuniin ja se kypsyy verrattain nopeasti. Tässä ohjeessa broilerin täytteessä maistuu talviset hedelmät, mutta kokonaisuus on modernin raikas.

Täytetty kokonainen broileri
Täytetty kokonainen broileri

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (1.500 g) kokonainen broileri
  • 90 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl fenkolinsiemeniä
  • 3 rkl oreganoa
  • 1½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Täyte

  • 10 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 50 g leipää, kuivahtanutta
  • 6 kuivattua viikunaa
  • 2-3  hapahkoa omenaa
  • 1 punasipuli
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • 0 kg sitruunaa

Ohje

  1. Sulata broileri reunallisessa astiassa jääkaapissa pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Ota huoneenlämpöön n. 1 t ennen kypsentämistä. Huuhtele tarvittaessa kylmällä vedellä ja kuivaa.
  3. Sulata voi. Lisää siihen mausteet. Levitä mauste-voiseos broilerin nahkan alle, sisälle ja pintaan. Anna maustua 1 t.
  4. Kuutioi leipä, viikunat, kuoritut omenat ja sipuli. Paista pannulla voissa, kunnes omenat pehmenevät hiukan. Mausta suolalla. Lusikoi täyte broilerin sisään.
  5. Laita puolikas sitruuna tulpaksi, jotta täyte ei pääse valumaan broilerin sisältä. Sido puuvillalangalla koivet ja siivet siten, että ne ovat tiiviisti broileria vasten paiston ajan. Nosta uunivuokaan.
  6. Paista 175 asteessa uunin ala-/keksiosassa n. 1 t 15 min. Valele lintua usein paistamisen aikana siitä irtoavalla paistonesteellä. Pistä lihan paksuimmasta kohdasta cocktail-tikulla, jos reiästä tuleva neste on kirkasta, broileri on kypsää. Jos käytät paistolämpömittaria, paras kypsyys on 78 astetta reidestä mitattuna.
  7. Peitä broileri foliolla ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Paahda sillä aikaa kuivalla pannulla puoliksi leikattujen sitruunoiden leikkauspinta. Purista sitruunamehua broilerin pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 174 kcal
Proteiini 12,9 g
Hiilihydraatti 4,5 g
Rasva 11,5 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • sitruunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search