Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
13 h 15 min
Yhteensä
13 h 45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 (1.500 g) kokonainen broileri
-
90 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl fenkolinsiemeniä
- 3 rkl oreganoa
- 1½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Täyte
-
10 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 50 g leipää, kuivahtanutta
- 6 kuivattua viikunaa
- 2-3 hapahkoa omenaa
- 1 punasipuli
- ripaus suolaa
Lisäksi
- 0 kg sitruunaa
Jaa resepti
Ohje
- Sulata broileri reunallisessa astiassa jääkaapissa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Ota huoneenlämpöön n. 1 t ennen kypsentämistä. Huuhtele tarvittaessa kylmällä vedellä ja kuivaa.
- Sulata voi. Lisää siihen mausteet. Levitä mauste-voiseos broilerin nahkan alle, sisälle ja pintaan. Anna maustua 1 t.
- Kuutioi leipä, viikunat, kuoritut omenat ja sipuli. Paista pannulla voissa, kunnes omenat pehmenevät hiukan. Mausta suolalla. Lusikoi täyte broilerin sisään.
- Laita puolikas sitruuna tulpaksi, jotta täyte ei pääse valumaan broilerin sisältä. Sido puuvillalangalla koivet ja siivet siten, että ne ovat tiiviisti broileria vasten paiston ajan. Nosta uunivuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin ala-/keksiosassa n. 1 t 15 min. Valele lintua usein paistamisen aikana siitä irtoavalla paistonesteellä. Pistä lihan paksuimmasta kohdasta cocktail-tikulla, jos reiästä tuleva neste on kirkasta, broileri on kypsää. Jos käytät paistolämpömittaria, paras kypsyys on 78 astetta reidestä mitattuna.
- Peitä broileri foliolla ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Paahda sillä aikaa kuivalla pannulla puoliksi leikattujen sitruunoiden leikkauspinta. Purista sitruunamehua broilerin pinnalle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
174 kcal
Proteiini
12,9 g
Hiilihydraatti
4,5 g
Rasva
11,5 g
Tyydyttynyt rasva
4,4 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- sitruunaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.