Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Täytetyt pääsiäispullat eli hot cross buns

Hot cross buns eli pääsiäispullat ovat ristikuviolla koristettuja pullia. Kuvio tehdään vesi-vehnäjauhoseoksesta ennen paistoa. Paiston jälkeen pinta kiillotetaan siirapilla. Nämä pullat myös täytetään laskiaispullan tyyliin mantelimassalla tai hillolla sekä kuohkealla mangorahkavaahdolla.

Täytetyt pääsiäispullat eli hot cross buns
Täytetyt pääsiäispullat eli hot cross buns

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
pullaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 dl rusinoita

Pinnalle

  • ½ dl vettä
  • ½ dl vehnäjauhoja

Pinnalle paiston jälkeen

  • 2 rkl vaahterasiirappia

Väliin

  • 2½ dl Valio Eila® maitojuomaa
  • 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 1 dl rusinoita

Pinnalle

  • ½ dl vettä
  • ½ dl vehnäjauhoja

Pinnalle paiston jälkeen

  • 2 rkl vaahterasiirappia

Väliin

  • 1 prk (3,3 dl) Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa mango-passio
  • 100 g mantelimassaa

Ohje

  1. Lämmitä maito (n. 42 asteiseksi). Lisää sokerit, suola, muna ja osaan jauhoista sekoitettu kuivahiiva. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini ja rusinat. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa kohonnut taikina n. 13 osaan. Pyöritä niistä pikkupullia; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita ne leivinpaperille uunipellille. Kohota.
  4. Sekoita jauhot ja vesi. Kaada seos pursotinpussiin ja leikkaa pussin päähän pieni reikä. Pursota pullien pinnalle ristikuvio.
  5. Paista pullat uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä. Voitele kannet kevyesti vaahterasiirapilla.
  6. Halkaise jäähtyneet pullat. Vaahdota kerma ja rahka. Täytä pullat mantelimassalla ja mangokermavaahdolla. Laita pullan kannet päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 285 kcal
Proteiini 6,5 g
Hiilihydraatti 37,2 g
Rasva 11,8 g
Tyydyttynyt rasva 5 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1