Siirry sisältöön

Teemu Laurellin appelsiini­kakkua ja mascarponea

Appelsiinikakun raikkaus tulee juuri kokonaisena lisätystä appelsiinista. Raikkaan kakun täydentää täyteläinen, mutta kevyt kreemi. Täydellinen keväinen jälkiruoka.

Teemu Laurellin appelsiinikakkua ja mascarponea
Teemu Laurellin appelsiinikakkua ja mascarponea

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Appelsiinikakku

  • 225 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 appelsiinia kokonaista
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ⅓ tl suolaa
  • ripaus ruokasoodaa
  • ⅔ rkl leivinjauhetta
  • korppujauhoja vuoan jauhoittamiseen

Mascarpone-tuo­re­juus­tokreemi

Appelsiinikakku

  • 225 g Valio voita
  • 3 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 appelsiinia kokonaista
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ⅓ tl suolaa
  • ripaus ruokasoodaa
  • ⅔ rkl leivinjauhetta
  • korppujauhoja vuoan jauhoittamiseen

Mascarpone-tuo­re­juus­tokreemi

  • 100 g Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl Valio Mascarponea
  • 1 dl tomusokeria
  • appelsiinin mehu puolikas

Ohje

Appelsiinikakku

  1. Kuumenna uuni 160 °C:een.
  2. Leikkaa appelsiinit neljään osaan, poista siemenet ja hedelmälihan valkoinen osa.
  3. Soseuta appelsiinit karkeaksi massaksi.
  4. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  5. Lisää kananmunat yksitellen, vatkaten jokaisen jälkeen.
  6. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan.
  7. Lisää 2,5 dl appelsiinisoseesta ja sekoita huolellisesti.
  8. Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun 2,2 litran torvivuokaan ja paista 45–55 minuuttia.

Mascarpone-tuo­re­juus­tokreemi

  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi.
  2. Koristele kakku kreemillä ja tarjoile.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 306 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 35,4 g
Rasva 15,9 g
Tyydyttynyt rasva 8,9 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1