Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.67
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaEspresso-suklaakakku
-
125 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl sokeria
- 125 g tummaa suklaata
- 2 kananmunaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl pikakahvijauhetta
Mascarponevaahto
-
200 g
Valio Keittiön mascarponeaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 3 rkl marsalaviiniä
- 1½ dl tomusokeria
- ½ appelsiinin kuori sekä mehu
Jaa resepti
Ohje
Espresso-suklaakakku
- Liota 1 rkl pikakahvijauhetta pieneen määrän vettä (noin 2 rkl) ja sekoita huolellisesti. Anna jäähtyä hetki.
- Murra suklaa paloiksi ja sulata se vesihauteessa.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
- Lisää sulatettu suklaa voi-sokeriseokseen ja sekoita nuolijalla.
- Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon jäähtynyt kahvi.
- Siivilöi vehnäjauhot joukkoon kahdessa osassa ja sekoita nuolijalla tasaiseksi.
- Voitele kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 25–30 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä ennen leikkaamista.
Mascarponevaahto
- Sekoita kulhossa mascarpone, vispikerma ja tomusokeri. Vaahdota kevyesti sähkövatkaimella.
- Lisää marsala sekä raastettu appelsiininkuori sekä mehu sekoita nuolijalla.
- Tarjoile suklaakakun kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
419 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
49,6 g
Rasva
22,4 g
Tyydyttynyt rasva
12,2 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.