Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Teemu Laurellin espresso-suklaakakku

Huippukokki Teemu Laurellin suklaakakku on viritetty kahvilla. Mehukkaan paletin täydentää marsala-viinillä ja appelsiininkuorella maustettu mascarponevaahto.

Teemu Laurellin espresso-suklaakakku
Teemu Laurellin espresso-suklaakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Espresso-suklaakakku

  • 125 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl sokeria
  • 125 g tummaa suklaata
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl pikakahvijauhetta

Mascarponevaahto

  • 200 g
    Valio Keittiön mascarponea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Mascarpone e200 g laktoositon
  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 3 rkl marsalaviiniä
  • 1½ dl tomusokeria
  • ½ appelsiinin kuori sekä mehu

Ohje

Espresso-suklaakakku

  1. Liota 1 rkl pikakahvijauhetta pieneen määrän vettä (noin 2 rkl) ja sekoita huolellisesti. Anna jäähtyä hetki.
  2. Murra suklaa paloiksi ja sulata se vesihauteessa.
  3. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  4. Lisää sulatettu suklaa voi-sokeriseokseen ja sekoita nuolijalla.
  5. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon jäähtynyt kahvi.
  6. Siivilöi vehnäjauhot joukkoon kahdessa osassa ja sekoita nuolijalla tasaiseksi.
  7. Voitele kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 25–30 minuuttia.
  8. Anna kakun jäähtyä ennen leikkaamista.

Mascarponevaahto

  1. Sekoita kulhossa mascarpone, vispikerma ja tomusokeri. Vaahdota kevyesti sähkövatkaimella.
  2. Lisää marsala sekä raastettu appelsiininkuori sekä mehu sekoita nuolijalla.
  3. Tarjoile suklaakakun kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 419 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 49,6 g
Rasva 22,4 g
Tyydyttynyt rasva 12,2 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search