Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Teemu Laurellin french toast suolakaramellilla

Pinnalta rapeaksi paistettu ja sisältä pehmeä french toast, suomalaisittain köyhä ritari, maistuu koko perheelle ympäri vuoden. Lisukkeena suussa sulava suolaisen makea suolakaramelli ja sesongin parhaat marjat.

Teemu Laurellin french toast suolakaramellilla
Teemu Laurellin french toast suolakaramellilla

Ainesosat

annnosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

French toast

  • 1 dl
    Valio Eila® maitojuomaa 3%
    Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
    Valio Eila® 3 % maitojuoma 1 l laktoositon
  • 1 kananmuna
  • 4 viipaletta leipää, kuivahtanutta briossia tai leipää
  • 2½ rkl
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Suolakaramelli

  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 1½ dl hienoa sokeria
  • 1¼ dl
    Valio Eila® maitojuomaa 3%
    Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
    Valio Eila® 3 % maitojuoma 1 l laktoositon
  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • 1½ dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl

Ohje

French toast

  1. Tee munamaito. Sekoita maitojuoma ja kananmuna kevyesti vatkaten. Lisää joukkoon halutessasi vaniljaa.
  2. Kanttaa leivät veitsellä näteiksi paloiksi. Pyörittele leivät munamaitoseoksessa.
  3. Laita pannu lämpenemään miedolle lämmölle. Lisää pannulle voita. Lämpötilan tulisi olla sellainen, jossa voi sulaa ja lähtee vaahtoamaan, mutta ei pala.
  4. Laita leivät pannulle. Paista kaunis väri molemmin puolin.

Suolakaramelli

  1. Mittaa kattilaan glukoosisiirappi. Glukoosisiirappi kannattaa mitata suoraan kattilaan siirapin tahmeuden takia.Mittaa joukkoon sokeri, maito ja voi.
  2. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 146 asteeseen. Mittaa lämpötilaa mittarilla. Seos on valmista, kun se on kauniin karamellisoitunut.
  3. Lisää joukkoon suola ja kerma samalla vispilällä sekoittaen.

Vinkki

Valitse karamellin keittämiseen riittävän iso kattila, jottei seos roisku keittämisen loppuvaiheessa reunojen yli.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 299 kcal
Proteiini 2,9 g
Hiilihydraatti 28,2 g
Rasva 19,4 g
Tyydyttynyt rasva 11,2 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search