Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
5 h
Yhteensä
6 h
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
- Uuni130°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaHaudutettu naudanposki
- 1 kg naudan poskea
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- 6 dl lihalientä
- 1 pkt pekonia
- 6 dl punaviiniä
- 3 tl suolaa 
- 4 oksaa tuoretta timjamia
- 2 laakerinlehteä
- 8 kokonaista mustapippuria
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 1 rkl rypsiöljyä, sienien paistamiseen
- 1 dl hillosipuleita, (siivilöitynä)
- 0 kg lehtipersiljaa, koristeluun
Puikulaperunapyree
- 800 g Lapin puikulaperunaa
-
250 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3½ dl Valio vapaan lehmän täysmaito
- 1½ tl suolaa
Ruusukaalit
- 1 rasia (à 300 g) ruusukaalia
-
0 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 puntti ruohosipulia
- 1 tl suolaa
Jaa resepti
Ohje
Haudutettu naudanposki
- Poista naudan poskista isoimmat kalvot terävällä veitsellä. Leikkaa posket puoliksi.
- Kuori sipulit ja porkkanat ja leikkaa ne isoiksi paloiksi.
- Leikkaa pekoni ohuiksi siivuiksi.
- Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Ruskista naudan posket huolellisesti kauttaaltaan. Lisää lopuksi pekonisiivut ja ruskista hetki. Siirrä ruskistetut posket ja pekoni uuninkestävään pataan. Paista kahdessa erässä ja huuhtele paistinpannu pienellä määrällä vettä ja laita pannulta tullut paistoliemi pataan, koska siinä on paljon makua.
- Lisää pataan porkkanat, sipulit, laakerinlehdet, timjamit, mustapippurit ja suola.
- Kaada joukkoon lihaliemi ja punaviini. Kiehauta, vähennä lämpöä ja anna hautua liedellä noin 20 minuuttia.
- Laita kansi padan päälle ja nosta pata uuniin 130 asteeseen noin viideksi tunniksi. Tarkista välillä, ettei neste pääse haihtumaan liikaa ja lisää vettä tarvittaessa.
- Nesteen tulee tiivistyä, jotta maut kehittyvät ja kastike myös saostuu.
- Kun naudan posket ovat hautuneet 5 tuntia, kokeile kypsyyttä – lihan tulisi lohkeilla kauniisti. Leikkaa herkkusienet puoliksi ja paista niitä pannulla öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää sienet ja hillosipulit pataan hieman ennen tarjoilua.
- Hienonna päälle lehtipersiljaa ja tarjoile ruusukaalien ja puikulaperunapyreen kanssa.
Puikulaperunapyree
- Kuori perunat ja laita ne kylmään veteen, jotta ne eivät tummu.
- Leikkaa perunat koosta riippuen puoliksi tai kolmeen osaan. Höyrytä perunat kypsiksi noin 40 minuuttia. Höyryttämällä saat perunan säilyttämään sen jauhoisuuden ja saat parhaimman lopputuloksen pyreelle.
- Kun perunat ovat täysin kypsiä, painele ne perunaprässin läpi pienissä erissä.
- Lisää sulatettu voi ja vatkaa voimakkaasti, jotta voi imeytyy.
- Lisää kuumennettu maito pienissä erissä ja vatkaa, kunnes pyree on tasaista. Pyreen tulee olla notkeaa. Halutessasi voit jättää hieman maitoa laittamatta, jolloin saat pyreestä kiinteämpää. Mausta lopuksi suolalla.
Ruusukaalit
- Poista ruusukaaleista kanta ja uloimmat lehdet.
- Hienonna ruohosipuli.
- Kiehauta vesi kattilassa ja mausta se suolalla. Keitä ruusukaaleja 2–3 minuuttia.
- Valuta kaalit ja lisää takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon sitruunamehu, voi ja hienonnettu ruohosipuli.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
105 kcal
Proteiini
5,8 g
Hiilihydraatti
1 g
Rasva
7,5 g
Tyydyttynyt rasva
3,8 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- lehtipersiljaa
- Valio voita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.