Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Teemu Laurellin haudutettua naudanposkea

Huippukokki Teemu Laurellin mureat naudan posket hurmaavat ja ovat täynnä makua. Poskipata yllättää vaativankin kulinaristin mureudellaan. Tämä täyteläinen pata sopii täydellisesti jouluun sekä muihin talven juhliin.

Teemu Laurellin haudutettua naudanposkea
Teemu Laurellin haudutettua naudanposkea

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Haudutettu naudanposki

  • 1 kg naudan poskea
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 6 dl lihalientä
  • 1 pkt pekonia
  • 6 dl punaviiniä
  • 3 tl suolaa 
  • 4 oksaa tuoretta timjamia
  • 2 laakerinlehteä
  • 8 kokonaista mustapippuria
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 rkl rypsiöljyä, sienien paistamiseen
  • 1 dl hillosipuleita, (siivilöitynä)
  • 0 kg lehtipersiljaa, koristeluun

Puikulaperunapyree

  • 800 g Lapin puikulaperunaa
  • 250 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3½ dl Valio vapaan lehmän täysmaito
  • 1½ tl suolaa

Ruusukaalit

  • 1 rasia (à 300 g) ruusukaalia
  • 0 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 puntti ruohosipulia
  • 1 tl suolaa

Ohje

Haudutettu naudanposki

  1. Poista naudan poskista isoimmat kalvot terävällä veitsellä. Leikkaa posket puoliksi.
  2. Kuori sipulit ja porkkanat ja leikkaa ne isoiksi paloiksi.
  3. Leikkaa pekoni ohuiksi siivuiksi.
  4. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Ruskista naudan posket huolellisesti kauttaaltaan. Lisää lopuksi pekonisiivut ja ruskista hetki. Siirrä ruskistetut posket ja pekoni uuninkestävään pataan. Paista kahdessa erässä ja huuhtele paistinpannu pienellä määrällä vettä ja laita pannulta tullut paistoliemi pataan, koska siinä on paljon makua.
  5. Lisää pataan porkkanat, sipulit, laakerinlehdet, timjamit, mustapippurit ja suola.
  6. Kaada joukkoon lihaliemi ja punaviini. Kiehauta, vähennä lämpöä ja anna hautua liedellä noin 20 minuuttia.
  7. Laita kansi padan päälle ja nosta pata uuniin 130 asteeseen noin viideksi tunniksi. Tarkista välillä, ettei neste pääse haihtumaan liikaa ja lisää vettä tarvittaessa.
  8. Nesteen tulee tiivistyä, jotta maut kehittyvät ja kastike myös saostuu.
  9. Kun naudan posket ovat hautuneet 5 tuntia, kokeile kypsyyttä – lihan tulisi lohkeilla kauniisti. Leikkaa herkkusienet puoliksi ja paista niitä pannulla öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää sienet ja hillosipulit pataan hieman ennen tarjoilua.
  10. Hienonna päälle lehtipersiljaa ja tarjoile ruusukaalien ja puikulaperunapyreen kanssa.

Puikulaperunapyree

  1. Kuori perunat ja laita ne kylmään veteen, jotta ne eivät tummu.
  2. Leikkaa perunat koosta riippuen puoliksi tai kolmeen osaan. Höyrytä perunat kypsiksi noin 40 minuuttia. Höyryttämällä saat perunan säilyttämään sen jauhoisuuden ja saat parhaimman lopputuloksen pyreelle.
  3. Kun perunat ovat täysin kypsiä, painele ne perunaprässin läpi pienissä erissä.
  4. Lisää sulatettu voi ja vatkaa voimakkaasti, jotta voi imeytyy.
  5. Lisää kuumennettu maito pienissä erissä ja vatkaa, kunnes pyree on tasaista. Pyreen tulee olla notkeaa. Halutessasi voit jättää hieman maitoa laittamatta, jolloin saat pyreestä kiinteämpää. Mausta lopuksi suolalla.

Ruusukaalit

  1. Poista ruusukaaleista kanta ja uloimmat lehdet.
  2. Hienonna ruohosipuli.
  3. Kiehauta vesi kattilassa ja mausta se suolalla. Keitä ruusukaaleja 2–3 minuuttia.
  4. Valuta kaalit ja lisää takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon sitruunamehu, voi ja hienonnettu ruohosipuli.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 105 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 1 g
Rasva 7,5 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • lehtipersiljaa
  • Valio voita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search