Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Teemu Laurellin hiillostettu siika

Hiillostettu siika maistuu niin kalareissun päätteeksi mökillä kuin kotona illallisella. Paahdetun voin maku etikkaisessa vinegretissä osuu ja uppoaa.

Teemu Laurellin hiillostettu siika
Teemu Laurellin hiillostettu siika

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annnosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Paahdettu voi-kaprisvinegretti

  • 100 g
    Valio normaalisuolaista voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 salottisipulia
  • 1 rkl kaprista
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 3-5 oksaa tuoretta tilliä
  • 1-2 vartta kevätsipulia
  • 1 rkl sitruunamehua 

Hiillostettu siika

  • 2-3  siikafileetä, ruodottomia
  • 1 rkl suolaa
  • 1-2 oksaa tuoretta tilliä

Ohje

Paahdettu voi-kaprisvinegretti

  1. Valmista ensin vinegretti. Laita voi kattilaan ja keitä sekoitellen kunnes voi ruskistuu ja siitä nousee pähkinäinen tuoksu. Nosta paahdettu voi sivuun.
  2. Leikkaa salottisipuli kuutioksi ja lisää voin joukkoon. Kypsennä kevyesti.
  3. Lisää joukkoon kaprikset, etikka ja halutessasi hieman kapristen lientä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta vinegretti sivuun odottamaan.

Hiillostettu siika

  1. Leikkaa siiat annospaloiksi. Voit myös pyytää kalatiskiltä valmiita annospaloja.
  2. Lämmitä kuiva pannu kuumaksi. Pannun tulee olla todella kuuma, jotta hiillostus onnistuu.
  3. Ripottele pannun pintaan suolaa ja laita kalat nahkapuoli alaspäin pannulle.
  4. Hiillosta siikoja 3-5 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsyneet myös toiselta puolelta. Voit kääntää annospalat vielä ympäri, jos ne ovat paksuja, ja kypsentää vielä pari minuuttia toiselta puolelta pannua vasten.
  5. Viimeistele vinegretti tillillä, kevätsipulilla ja sitruunanmehulla juuri ennen tarjoilua.
  6. Tarjoile siiat voi-kaprisvinegretin kanssa. Koristele annokset tillillä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 19 kcal
Proteiini 0,8 g
Hiilihydraatti 2,4 g
Rasva 0,2 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 17 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search