Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Teemu Laurellin karitsan kulmapaisti

Timjamivoissa paistettu karitsan kulmapaisti on mainio valinta juhlapöytään ympäri vuoden. Maun kruunaa herkullinen yrttigremolata.

Teemu Laurellin karitsan kulmapaisti
Teemu Laurellin karitsan kulmapaisti

Ainesosat

annnosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Timjamivoissa paistettua karitsan kulmapaistia

  • 600 g karitsan kulmapaistia
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl rypsiöljyä, mietoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 50 g
    Valio normaalisuolaista voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 6 timjamin oksaa
  • 1 tl sormisuolaa

Yrttigremolata

  • 2 ruukkua lehtipersiljaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 1 dl oliiviöljyä mietoa
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl kuorittuja manteleita
  • ½ dl rusinoita, isoja

Ohje

  1. Puhdista lihasta tarvittaessa kalvot veitsellä.
  2. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää öljy ja valkosipulit.
  4. Paista paistia 2 minuuttia per puoli. Laske pannun lämpöä hieman ja lisää pannulle voi ja timjami.
  5. Paista paistia vielä molemmin puolin 1 minuutti.
  6. Jatka paistin kypsennystä 175 asteisessa uunissa sisälämpömittarin kanssa. Aseta sisälämpömittari 52 asteeseen (medium).
  7. Anna lihan vetäytyä kypsennyksen jälkeen 10–15 minuuttia.
  8. Leikkaa liha viipaleiksi, viimeistele sormisuolalla ja tarjoile gremolatan kanssa.
  9. Soseuta lehtipersilja, valkosipuli, raastettu sitruunankuori ja öljy sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja suola.
  10. Paahda manteleita kevyesti pannulla. Rouhi mantelit.
  11. Sekoita gremolata manteleiden ja rusinoiden kanssa.
  12. Tarjoile karitsan kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 186 kcal
Proteiini 1 g
Hiilihydraatti 2,4 g
Rasva 19,2 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search