Teemu Laurellin karitsan kulmapaisti
Timjamivoissa paistettu karitsan kulmapaisti on mainio valinta juhlapöytään ympäri vuoden. Maun kruunaa herkullinen yrttigremolata.
Reseptiyhteistyö
@teemulaurell (aukeaa uuteen välilehteen)

Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Timjamivoissa paistettua karitsan kulmapaistia
- 600 g karitsan kulmapaistia
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 rkl rypsiöljyä, mietoa
- 2 valkosipulinkynttä
-
50 g
Valio normaalisuolaista voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 6 timjamin oksaa
- 1 tl sormisuolaa
Yrttigremolata
- 2 ruukkua lehtipersiljaa
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- 1 dl oliiviöljyä mietoa
- ½ tl suolaa
- ½ dl kuorittuja manteleita
- ½ dl rusinoita, isoja
Timjamivoissa paistettua karitsan kulmapaistia
- 600 g karitsan kulmapaistia
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 rkl rypsiöljyä, mietoa
- 2 valkosipulinkynttä
- 50 g Valio normaalisuolaista voita
- 6 timjamin oksaa
- 1 tl sormisuolaa
Yrttigremolata
- 2 ruukkua lehtipersiljaa
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- 1 dl oliiviöljyä mietoa
- ½ tl suolaa
- ½ dl kuorittuja manteleita
- ½ dl rusinoita, isoja
Jaa resepti
Ohje
- Puhdista lihasta tarvittaessa kalvot veitsellä.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää öljy ja valkosipulit.
- Paista paistia 2 minuuttia per puoli. Laske pannun lämpöä hieman ja lisää pannulle voi ja timjami.
- Paista paistia vielä molemmin puolin 1 minuutti.
- Jatka paistin kypsennystä 175 asteisessa uunissa sisälämpömittarin kanssa. Aseta sisälämpömittari 52 asteeseen (medium).
- Anna lihan vetäytyä kypsennyksen jälkeen 10–15 minuuttia.
- Leikkaa liha viipaleiksi, viimeistele sormisuolalla ja tarjoile gremolatan kanssa.
- Soseuta lehtipersilja, valkosipuli, raastettu sitruunankuori ja öljy sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja suola.
- Paahda manteleita kevyesti pannulla. Rouhi mantelit.
- Sekoita gremolata manteleiden ja rusinoiden kanssa.
- Tarjoile karitsan kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
186 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatti
2,4 g
Rasva
19,2 g
Tyydyttynyt rasva
4,3 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.