Teemu Laurellin kuha ja kumina-fenkolisuola
Kokonaisena grillatun kalan kypsentäminen on helppoa, ja helpottuu entisestään, kun kalan pyytää kalatiskiltä valmiiksi perhosleikattuna. Kumina-fenkolisuola sopii kalan lisäksi myös lihalle ja salaatteihin.
Reseptiyhteistyö
@teemulaurell (aukeaa uuteen välilehteen)

Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Kumina-fenkolisuola
- 1 rkl kuminaa
- 1 rkl fenkolinsiemeniä
- 1 tl korianterin siemeniä
- 1 rkl suolaa
Grillattu kuha
- 1-2 kuhaa, suomustettuna
- ripaus suolaa ja kumina-fenkolisuolaa
Tarjoiluun
- 1 sitruuna
Kumina-fenkolisuola
- 1 rkl kuminaa
- 1 rkl fenkolinsiemeniä
- 1 tl korianterin siemeniä
- 1 rkl suolaa
Grillattu kuha
- 1-2 kuhaa, suomustettuna
- ripaus suolaa ja kumina-fenkolisuolaa
Tarjoiluun
- 1 sitruuna
Jaa resepti
Ohje
Kumina-fenkolisuola
- Paahda kumina, korianterinsiemen ja fenkolinsiemen pannulla kevyesti.
- Jauha mausteet hienoksi morttelissa tai tehosekoittimessa ja lisää joukkoon suola.
- Esilämmitä grillin hiillos.
- Leikkaa kuha perhosleikkuulla.
- Voitele halsteri. Laita avattu kala halsteriin ja ripottele pintaan hieman suolaa.
- Grillaa kala halsterissa kuumalla hiilloksella ensin nahkapuolelta 3–5 minuuttia. Kalan väri muuttuu kypsyessä vaaleaksi.
- Viimeistele ripottelemalla kalan pintaan 1,5 rkl kumina-fenkolisuolaa. Tarjoile sitruunalohkon kanssa.
Grillattu kuha
- Esilämmitä grillin hiillos.
- Leikkaa kuha perhosleikkuulla.
- Voitele halsteri. Laita avattu kala halsteriin ja ripottele pintaan hieman suolaa.
- Grillaa kala halsterissa kuumalla hiilloksella ensin nahkapuolelta 3–5 minuuttia. Kalan väri muuttuu kypsyessä vaaleaksi.
- Viimeistele ripottelemalla kalan pintaan 1,5 rkl kumina-fenkolisuolaa. Tarjoile sitruunalohkon kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
57 kcal
Proteiini
2,4 g
Hiilihydraatti
5,3 g
Rasva
1,7 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
5,6 g
Suola
11,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.