Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Teemu Laurellin laku-valkosuklaavaahto

Valkosuklaaseen, tyrniin ja lakritsiin luottava jälkiruoka on erinomainen yhdistelmä täyteläisyyttä, happoa ja makeutta. Jälkiruokaan sopii niin tuore kuin pakastettu tyrni – tai miksei tyrnijauhekin.

Teemu Laurellin laku-valkosuklaavaahto
Teemu Laurellin laku-valkosuklaavaahto

Ainesosat

annnosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Paahdettu valkosuklaa

  • 100 g valkosuklaata

Laku-valkosuklaavaahto

  • 150 g valkosuklaata, leivonta
  • ½ rasia (à 200 g)
    Valio Keittiön mascarponea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Mascarpone e200 g laktoositon
  • 1 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • ½ tl lakritsijauhetta

Tarjoiluun

  • 0 kg tyrnimarjoja

Ohje

  1. Aloita paahdetusta valkosuklaasta. Esilämmitä uuni 160 asteeseen. Laita valkosuklaa uunipellille ja paahda 10 minuuttia. Kääntele suklaata kevyesti nuolijalla.
  2. Toista kahdesta kolmeen kertaan, kunnes valkosuklaa on paahtunutta. Varo polttamasta suklaata. Anna suklaan jäähtyä ja rouhi se veitsellä.
  3. Sulata laku-valkosuklaavaahdon valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa mascarpone ja vispikerma vaahdoksi sähkövatkaimella. Mausta vaahto lakritsijauheella.
  4. Nostele sulanut valkosuklaa kolmessa osassa mascarponevaahdon joukkoon. Sekoita. Laita vaahto pursotinpussiin. Pursota vaahtoa tarjoiluastiaan pohjalle ja anna hyytyä vähintään 30 minuuttia jääkaapissa.
  5. Tarjoile tyrnien ja paahdetun valkosuklaan kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 465 kcal
Proteiini 5,6 g
Hiilihydraatti 30,4 g
Rasva 36 g
Tyydyttynyt rasva 21,3 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tyrnimarjoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search