Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaMaa-artisokkakeitto
- 500 g maa-artisokkaa
- 2 salottisipulia, pientä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 dl kasvislientä
- 3 dl Valio vapaan lehmän täysmaito
-
1 prk (à 2 dl)
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
3 rkl
Valio voi normaalisuolainenKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ⅔ rkl suolaa
- 0 kg tuoretta tilliä, koristeluun
Muikunmätimousse
-
2 dl
Valio Keittiön smetanaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 dl muikunmätiä
- 1½ tl sitruunamehua
- 1 tl sitruunan kuoriraastetta
- ½ tl suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Maa-artisokkasipsit
- 2 maa-artisokkaa, isoa
- 5 dl vettä
- ⅔ rkl suolaa
Jaa resepti
Ohje
Maa-artisokkakeitto
- Pese maa-artisokat huolellisesti harjalla kylmän veden alla. Leikkaa artisokat koosta riippuen muutamaan osaan, jotta palat ovat suunnilleen samankokoisia.
- Aseta leikatut maa-artisokat uunipellille, lisää rypsiöljy ja sekoita, jotta öljy leviää tasaisesti.
- Paahda artisokkia uunissa 200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja saavat kauniin värin.
- Hienonna sipulit ja lisää 1 rkl voita kattilaan. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
- Lisää uunista otetut artisokat kattilaan, kuullota hetki, ja lisää kasvisliemi, täysmaito sekä kerma. Anna keiton kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
- Laita keitto blenderiin muutamassa osassa lisää joukkoon 2 rkl voita ja suolaa. Soseuta huolellisesti, kunnes keitto on samettisen tasaista.
Muikunmätimousse
- Valuta mäti asettamalla se siivilään, jonka pohjalle on laitettu talouspaperi. Anna valua 15-20 minuuttia.
- Raasta sitruunan kuori varoen. Varo raastamasta valkoista osaa.
- Vatkaa smetana kevyesti sähkövatkaimella, kunnes se hieman jäykistyy.
- Mausta smetana suolalla, mustapippurilla, sitruunamehulla ja sitruunankuorella. Lisää joukkoon valutettu mäti ja sekoita kevyesti.
Maa-artisokkasipsit
- Pese maa-artisokat huolellisesti.
- Viipaloi artisokat mandoliinilla tai terävällä veitsellä ohuiksi siivuiksi.
- Kiehauta vesi suolan kanssa ja kaada kuuma vesi artisokkaviipaleiden päälle. Anna pehmentyä 10 minuuttia. Siivilöi viipaleet pois vedestä.
- Kuumenna rasvakeitin 160 asteeseen. Uppopaista viipaleet kahdessa erässä noin 2–3 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.
- Vinkki! Jos sinulla ei ole rasvakeitintä, voit tehdä sipsit kattilassa. Laita 3 dl rypsiöljyä pieneen kattilaan ja kuumenna öljyä hiljalleen kunnes se on 160-asteista. Apuna on hyvä käyttää digitaalista paistomittaria.
Annoksen kokoaminen
- Tarjoile keitto rapeiden maa-artisokkalastujen ja muikunmätimoussen kanssa. Koristele tillillä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
68 kcal
Proteiini
0,5 g
Hiilihydraatti
3,1 g
Rasva
5,7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
1,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoretta tilliä
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.