Siirry sisältöön

Teemu Laurellin maalaissalaatti

Teemun ruokaisa maalaissalaatti koostuu sesongin parhaista raaka-aineista. Tuoreet vihannekset saavat seurakseen kananmunaa, leipäkuutioita ja makkaraa.

Teemu Laurellin maalaissalaatti
Teemu Laurellin maalaissalaatti

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
- 12 annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa
  • 120 g neulapapuja
  • 1 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1-2  makkaraa
  • ¼  hapanjuurileipää
  • 4 retiisiä
  • 200 g lehtisalaattia

Vinegretti

  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 1½ rkl valkoviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ½ tl hunajaa
  • 1 dl oliiviöljyä

Tarjoiluun

  • 4 oksaa tuoretta meiramia
  • 4 kananmunaa
  • 120 g neulapapuja
  • 1 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1-2  makkaraa
  • ¼  hapanjuurileipää
  • 4 retiisiä
  • 200 g lehtisalaattia

Vinegretti

  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 1½ rkl valkoviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ½ tl hunajaa
  • 1 dl oliiviöljyä

Tarjoiluun

  • 4 oksaa tuoretta meiramia

Ohje

  1. Keitä kananmunat. Laita kananmunat kattilaan kylmään veteen ja hella täydelle teholle. Kun kananmunien vesi alkaa kiehua, laita ajastimeen 6 minuuttia. Voit laskea hieman lämpöä, mutta veden tulisi kiehua koko ajan. Jäähdytä kananmunat keittämisen jälkeen kylmässä vedessä. Kuori ja puolita kananmunat.
  2. Ryöppää pavut. Kiehauta vesi ja lisää 1 rkl merisuolaa. Keitä papuja kiehuvassa suolavedessä 2 minuutin ajan. Jäähdytä jäävedessä.
  3. Paista makkara pannulla tai uunissa. Kuutioi makkarat ja hapanjuurileipä.
  4. Paloittele retiisit. Pese ja kuivaa salaatinlehdet.

Vinegretti

  1. Valmista vinegretti. Laita kulhoon sinappi, etikka, hunaja ja mausteet. Lisää öljy ohuena nauhana samalla voimakkaasti vispilällä vatkaten.
  2. Laita kulhoon pavut, retiisit, makkara ja leipäkuutiot. Kaada joukkoon vinegrettiä. Sekoita.
  3. Asettele salaatinlehdet tarjoiluastian pohjalle. Lusikoi päälle vinegretillä maustettu seos. Nosta päälle kananmunat, ripottele pinnalle sormisuolaa. Koristele salaatti meiramilla ja mustapippurilla
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 252 kcal
Proteiini 7,1 g
Hiilihydraatti 2,6 g
Rasva 23,9 g
Tyydyttynyt rasva 4,5 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 4,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1