
Valmistusaika
Aktiivinen
1 min
Passiivinen
4 min
Yhteensä
5 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annnosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 1½ kg porsaan ribsejä
Haudutusliemi
- 4 l vettä
- 3 salottisipulia
- 1 chili
- 1 varsisellerin varsi
- 30 g inkivääriä
- 3 valkosipulin kynttä
- 1 tl korianterin siemeniä
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 15 kokonaista mustapippuria
- 5 laakerinlehteä
- 1 rkl suolaa
Glaseerauskastike
- 3 dl vaaleaa olutta
- 3 dl kanalientä
- 2 rkl vaaleaa misotahnaa
- 1¼ dl fariinisokeria
- ½ dl soijakastiketta
- ripaus suolaa
Kuivamausteseos
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl jauhettua kuminaa
- ½ tl jauhettua kanelia
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl fenkolinsiemeniä, jauhettuna
- 1 tl rosépippuria, rouhittuna
- 1 rkl suolaa
Grillaukseen ja viimeistelyyn
- 1-2 rkl, rypsiöljyä, voiteluun ennen grillausta
- 2-3 jalapenoa
- 1-2 kesäsipulia
- 1½ kg porsaan ribsejä
Haudutusliemi
- 4 l vettä
- 3 salottisipulia
- 1 chili
- 1 varsisellerin varsi
- 30 g inkivääriä
- 3 valkosipulin kynttä
- 1 tl korianterin siemeniä
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 15 kokonaista mustapippuria
- 5 laakerinlehteä
- 1 rkl suolaa
Glaseerauskastike
- 3 dl vaaleaa olutta
- 3 dl kanalientä
- 2 rkl vaaleaa misotahnaa
- 1¼ dl fariinisokeria
- ½ dl soijakastiketta
- ripaus suolaa
Kuivamausteseos
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl jauhettua kuminaa
- ½ tl jauhettua kanelia
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl fenkolinsiemeniä, jauhettuna
- 1 tl rosépippuria, rouhittuna
- 1 rkl suolaa
Grillaukseen ja viimeistelyyn
- 1-2 rkl, rypsiöljyä, voiteluun ennen grillausta
- 2-3 jalapenoa
- 1-2 kesäsipulia
Jaa resepti
Ohje
Haudutus
- Pilko haudutusliemen kasvikset ja mausteet kattilaan. Laita hella päälle ja paahda aineksia kevyesti kattilassa. Lisää sitten vesi ja ribsit. Voit tarvittaessa leikata ribsejä pienemmiksi, jos ne eivät mahdu kattilaan.
- Leikkaa leivinpaperista kattilan muotoinen pyöreä “kansi” ja asettele se liemen pintaan.
- Hauduta ribsejä 2 tuntia. Ribsejä tulee hauduttaa, ei keittää. Hauduttaessa lämpötila on noin 90 astetta.
Glaseerauskastike
- Valmista glaseerauskastike. Keitä olutta niin, että jäljellä on kolmasosa alkuperäisestä määrästä. Lisää joukkoon kanaliemi ja keitä kunnes jäljellä on kolmasosa. Lisää joukkoon miso, fariinisokeri ja soijakastike ja keitä kasaan vielä 5 minuuttia. Maista ja mausta suolalla. Keitä tarvittaessa vielä kasaan.
Kuivamausteseos
- Valmista välissä mausteseos sekoittamalla kaikki mausteseoksen ainekset keskenään.
Grillaus
- Nosta ribsit kattilasta ja jäähdytä ne. Sivele ribsit ennen grillausta kevyesti öljyllä.
- Grillaa ribsit. Nosta ribsit pois grillistä ja sivele pintaan glaseerauskastiketta. Ripottele pintaan kuivamausteseosta.
- Viimeistele annos jalapenolla ja kesäsipulilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
143 kcal
Proteiini
5,8 g
Hiilihydraatti
2 g
Rasva
12,5 g
Tyydyttynyt rasva
4,2 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.