Siirry sisältöön

Teemu Laurellin omena-cla­foutis vaniljakas­tikeella

Clafoutis eli ranskalainen pannukakku itse tehdyn vaniljakastikkeen kera hurmaa jälkiruoan ystävät. Clafoutikseen sopivat niin hedelmät kuin marjat.

Teemu Laurellin omena-clafoutis vaniljakastikeella
Teemu Laurellin omena-clafoutis vaniljakastikeella

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annnosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Clafoutis

  • 4½ dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 2 kananmunaa, keskikokoista
  • 12 keltuaista
  • 1½ dl sokeria
  • ⅔ rkl kardemummaa
  • ripaus suolaa
  • 3 dl mantelijauhoja
  • 2 rkl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 2 makeaa omenaa

Vaniljakastike

Clafoutis

  • 4½ dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 2 kananmunaa, keskikokoista
  • 12 keltuaista
  • 1½ dl sokeria
  • ⅔ rkl kardemummaa
  • ripaus suolaa
  • 3 dl mantelijauhoja
  • 2 rkl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 2 makeaa omenaa

Vaniljakastike

  • ½ dl sokeria
  • 8 keltuaista
  • 3 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 3 dl Valio vapaan lehmän täysmaito
  • 2 vaniljatankoa

Ohje

Clafoutis

  1. Sekoita keskenään kerma, kananmunat, keltuaiset ja mausteet. Yhdistä jauhot keskenään ja sekoita joukkoon. Anna taikinan turvota vähintään 1 tunti.
  2. Pilko omenat kuutioksi.
  3. Kaada taikina jämäköihin voideltuihin muffinivuokiin tai alumiinivuokiin. Laita jokaisen clafoutiksen keskelle omenakuutiota.
  4. Paista 15–18 minuuttia 190 asteessa.

Vaniljakastike

  1. Valmista vaniljakastike. Mittaa sokeri ja keltuaiset metalliseen kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon kuohukerma ja täysmaito.
  2. Halkaise vaniljatangot ja irrota siemenet veitsellä vaniljatangon keskiosasta. Lisää vaniljansiemenet ja -tangot kulhoon muiden ainesten joukkoon.
  3. Laita kattilaan vettä, kiehauta. Nosta metallinen kulho kattilan päälle ja kypsennä kastiketta koko ajan vispilällä sekoittaen. Mittaa lämpötilaa mittarilla. Kastike on valmista, kun se alkaa paksuuntua ja lämpötila on 82-84 astetta.
  4. Nosta kastike pois vesihauteesta, siivilöi ja anna jäähtyä. Tarjoile clafoutiksen kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 241 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 11,9 g
Rasva 19,3 g
Tyydyttynyt rasva 9,5 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1