![Teemu Laurellin omena-clafoutis vaniljakastikeella](https://www.valio.fi/cdn-cgi/image/format=auto/https://cdn-wp.valio.fi/valio-fi/2024/12/43709-teemu-laurellin-omena-clafoutis-vaniljakastikeella-800x533.jpeg)
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 min
Yhteensä
31 min
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
- Uuni190°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annnosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Clafoutis
-
4½ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 kananmunaa, keskikokoista
- 12 keltuaista
- 1½ dl sokeria
- ⅔ rkl kardemummaa
- ripaus suolaa
- 3 dl mantelijauhoja
- 2 rkl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 2 makeaa omenaa
Vaniljakastike
- ½ dl sokeria
- 8 keltuaista
-
3 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
3 dl
Valio vapaan lehmän täysmaitoValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 2 vaniljatankoa
Clafoutis
- 4½ dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 2 kananmunaa, keskikokoista
- 12 keltuaista
- 1½ dl sokeria
- ⅔ rkl kardemummaa
- ripaus suolaa
- 3 dl mantelijauhoja
- 2 rkl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 2 makeaa omenaa
Vaniljakastike
- ½ dl sokeria
- 8 keltuaista
- 3 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 3 dl Valio vapaan lehmän täysmaito
- 2 vaniljatankoa
Jaa resepti
Ohje
Clafoutis
- Sekoita keskenään kerma, kananmunat, keltuaiset ja mausteet. Yhdistä jauhot keskenään ja sekoita joukkoon. Anna taikinan turvota vähintään 1 tunti.
- Pilko omenat kuutioksi.
- Kaada taikina jämäköihin voideltuihin muffinivuokiin tai alumiinivuokiin. Laita jokaisen clafoutiksen keskelle omenakuutiota.
- Paista 15–18 minuuttia 190 asteessa.
Vaniljakastike
- Valmista vaniljakastike. Mittaa sokeri ja keltuaiset metalliseen kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon kuohukerma ja täysmaito.
- Halkaise vaniljatangot ja irrota siemenet veitsellä vaniljatangon keskiosasta. Lisää vaniljansiemenet ja -tangot kulhoon muiden ainesten joukkoon.
- Laita kattilaan vettä, kiehauta. Nosta metallinen kulho kattilan päälle ja kypsennä kastiketta koko ajan vispilällä sekoittaen. Mittaa lämpötilaa mittarilla. Kastike on valmista, kun se alkaa paksuuntua ja lämpötila on 82-84 astetta.
- Nosta kastike pois vesihauteesta, siivilöi ja anna jäähtyä. Tarjoile clafoutiksen kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
241 kcal
Proteiini
5,1 g
Hiilihydraatti
11,9 g
Rasva
19,3 g
Tyydyttynyt rasva
9,5 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.