Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Teemu Laurellin paahdetut punajuuret

Lähi-idästä lähtöisin olevaa boranikastiketta kutsutaan kaikkien kastikkeiden äidiksi. Eikä turhaan. Jogurttikastikkeen kaverina tarjoillaan paahdettuja punajuuria, tuoreita yrttejä ja pistaasia.

Teemu Laurellin paahdetut punajuuret
Teemu Laurellin paahdetut punajuuret

Ainesosat

annnosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Paahdetut punajuuret

  • 400 g punajuuria
  • 1⅔ dl karkeaa merisuolaa
  • ripaus sormisuolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Boranikastike

  • ½ prk (à 400 g)
    Valio Keittiön kreikkalaista jogurttia
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kreikkalainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 rkl
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön smetana 120 g laktoositon
  • 0 kg valkosipulin kynsi, puolikas
  • 1 sitruunamehua ja raastettu kuori
  • 1 tl suolaa, hienoa
  • ripaus mustapippuria
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ½ ruukkua tilliä
  • ⅓ ruukkua minttua

Viimeistelyyn

  • 50 g babypinaattia
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0 kg tuoreita yrttejä, kuten tilliä, persiljaa, minttua
  • 0 kg pistaasipähkinöitä paahdettuna

Ohje

  1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Levitä karkea merisuola uunipellille. Asettele punajuuret suolan päälle ja peitä foliolla.
  3. Kypsennä punajuuria uunissa 75–90 minuuttia kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
  4. Kuori punajuuret mahdollisimman lämpiminä heti kypsennyksen jälkeen, jolloin kuori lähtee helpoiten irti.
  5. Leikkaa punajuuret lohkoiksi. Pyöräytä lohkot sormisuolassa ja oliiviöljyssä.
  6. Mittaa kreikkalainen jogurtti ja smetana kulhoon.
  7. Hienonna valkosipuli, raasta sitruunankuori ja purista mehu. Jätä hieman sitruunanmehua pinaateille. Lisää jogurtin ja smetanan joukkoon. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää oliiviöljy.
  8. Hienonna yritit. Lisää kastikkeen joukkoon. Sekoita.
  9. Laita pinaatit erilliseen kulhoon ja ripottele päälle suola ja mustapippuri. Lisää oliiviöljy ja purista loppu sitruunanmehu. Sekoita.
  10. Levitä jogurttikastike lautasen pohjalle.
  11. Nostele päälle pinaatit sekä punajuuret. Viimeistele annos tuoreilla yrteillä ja paahdetuilla pistaasipähkinöillä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 102 kcal
Proteiini 1,7 g
Hiilihydraatti 4 g
Rasva 8,6 g
Tyydyttynyt rasva 1,8 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 21,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sormisuolaa
  • valkosipulin kynsi
  • mustapippuria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoreita yrttejä
  • pistaasipähkinöitä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search