Siirry sisältöön

Teemu Laurellin pannacotta

Panna cotta ja marjat toimivat hetkeen kuin hetkeen. Panna cotta kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä tai vähintään 6 tuntia ennen tarjoilua.

Teemu Laurellin pannacotta
Teemu Laurellin pannacotta

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annnosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pannacotta

Marinoidut marjat

  • 300 g tuoreita marjoja, esim. mansikka, mustikka, herukka
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 rkl limen mehu

Tarjoiluun

  • syötäviä kukkia

Pannacotta

  • 3 liivatelehteä
  • 1 vaniljatanko
  • 5 dl Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa
  • 2 rkl Valio Luomu™ kuohukermaa
  • 2 dl sokeria

Marinoidut marjat

  • 300 g tuoreita marjoja, esim. mansikka, mustikka, herukka
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 rkl limen mehu

Tarjoiluun

  • syötäviä kukkia

Ohje

Pannacotta

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Puolita vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsellä.
  3. Mittaa maito, kerma ja sokeri kattilaan. Lisää vaniljatanko sekä siemenet.
  4. Kiehauta ainekset kattilassa. Lisää liotetut liivatteet.
  5. Siivilöi seos ja kaada tarjoilukulhoihin.
  6. Laita pannacottat jääkaappiin hyytymään vähintään kuudeksi tunniksi.

Marinoidut marjat

  1. Valmista marinoidut marjat. Pilko isoimmat marjat pienemmiksi ja laita kaikki marjat kulhoon. Lisää hunaja ja limen mehu. Anna marinoitua 1-2 tuntia.
  2. Tarjoile panna cotta marinoitujen marjojen kanssa. Koristele annos syötävillä kukilla.

Vinkki

Panna cottan voi valmistaa muotteihin tai kulhoihin. Käytä 4 liivatetta, jos teet panna cottan muotteihin ja 3 liivatetta, jos teet panna cottan suoraan tarjoilukulhoihin.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 139 kcal
Proteiini 2,2 g
Hiilihydraatti 24,8 g
Rasva 3 g
Tyydyttynyt rasva 1,8 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1