Teemu Laurellin prime rib ja lipstikka-kaprisvoi
Hiilillä grillattu naudan prime rib ja kylkeen lipstikka-kaprisvoi. Voiko parempaa grilliruokaa ollakaan? Tuhdin lihan lisukkeeksi riittää raikas salaatti.
Reseptiyhteistyö
@teemulaurell (aukeaa uuteen välilehteen)

Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
- Uuni180°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 900-1000g Kotimainen dry age prime rib pihvi
- suolaa ja mustapippuria
Lipstikka-kapris voi
-
150 g
Valio normaalisuolaista voita, huoneenlämpöisenäKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 rkl kapriksia
- 1 tl Dijon-sinappia
- 1 ruukku lipstikkaa
- ripaus sormisuolaa
- 900-1000g Kotimainen dry age prime rib pihvi
- suolaa ja mustapippuria
Lipstikka-kapris voi
- 150 g Valio normaalisuolaista voita, huoneenlämpöisenä
- 2 rkl kapriksia
- 1 tl Dijon-sinappia
- 1 ruukku lipstikkaa
- ripaus sormisuolaa
Jaa resepti
Ohje
- Ota lihat lämpenemään huoneenlämpöön noin tunti ennen grillausta.
- Esilämmitä grilli kuumaksi ja uuni 180 asteeseen. Mausta pihvi suolalla ja pippurilla.
- Laita pihvi grilliin. Grillaa 2–3 minuuttia per puoli kaksi kertaa.
- Viimeistele kypsennys uunissa. Aseta sisälämpömittari pihviin luun läheisyyteen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä pihviä uunissa 180 asteessa kunnes lihan sisälämpötila on 52–54 astetta (medium).
- Jotta liha pysyy mehukkaana, anna pihvin vetäytyä ennen leikkaamista 10–15 minuuttia. Leikkaa liha syiden vastaisesti.
Lipstikka-kaprisvoi
- Valmista lipstikka-kaprisvoi. Nypi lipstikasta lehdet. Sekoita huoneenlämpöinen voi, kaprikset, lipstikka ja sinappi terällisessä monitoimikoneessa. Mausta ripauksella sormisuolaa.
- Tarjoile liha lipstikka-kaprisvoin kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
601 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatti
1,8 g
Rasva
67 g
Tyydyttynyt rasva
39,2 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
1,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa ja mustapippuria
- sormisuolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.