Teemu Laurellin rahkavaahto ja hillotut mustikat
Pappilan hätävarasta inspiroitunut jaettava jälkiruoka onnistuu tuoreista tai pakastetuista mustikoista ympäri vuoden. Hilloke saa uutta twistiä timjamista.

Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni165°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annnosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 200 g pensasmustikoita
Hillotut mustikat
- 5 dl mustikoita
- 10 timjamin oksaa
- 3 dl hillosokeria
- 1 rkl vettä
Kauracrumble
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl hienoa sokeria
-
100 g
Valio normaalisuolaista voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Rahkavaahto
-
2 rkl
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
250 g
Valio Keittiön maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
3⅓ dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 dl tomusokeria
- 200 g pensasmustikoita
Hillotut mustikat
- 5 dl mustikoita
- 10 timjamin oksaa
- 3 dl hillosokeria
- 1 rkl vettä
Kauracrumble
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl hienoa sokeria
- 100 g Valio normaalisuolaista voita
Rahkavaahto
- 2 rkl Valio Keittiön crème fraîchea
- 250 g Valio Keittiön maitorahkaa
- 3⅓ dl Valio Keittiön vispikermaa
- 2 dl tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
Hillotut mustikat
- Aloita hillotuista mustikoista. Lisää mustikat, hillosokeri ja vesi kattilaan. Keitä 2-3 minuuttia. Lisää joukkoon timjamin lehdet ilman varsia. Anna jäähtyä.
Kauracrumble
- Valmista kauracrumble. Sekoita kauracrumblen kuivat aineet ja huoneenlämpöinen pehmeä voi yleiskoneessa tai terällisessä monitoimikoneessa.
- Levitä kauracrumble uunipellille ja paahda kiertoilmauunissa 165 asteessa 15-20 minuuttia. Sekoita crumblea paiston puolessa välissä. Valmiin crumblen väri on kauniin paahtunut. Anna crumblen jäähtyä.
Rahkavaahto
- Vatkaa crème fraîche vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja tomusokeri.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi erillisessä kulhossa. Nostele kermavaahto crème fraîchen ja rahkan joukkoon.
- Kokoa annos. Kerrostele tarjoiluastiaan hillottuja mustikoita, tuoreita pensasmustikoita ja rahkavaahtoa. Viimeistele timjamilla ja kauracrumblella.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
303 kcal
Proteiini
3,4 g
Hiilihydraatti
38,9 g
Rasva
14,4 g
Tyydyttynyt rasva
8,2 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.