Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni165°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annnosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 200 g pensasmustikoita
Hillotut mustikat
- 5 dl mustikoita
- 10 timjamin oksaa
- 3 dl hillosokeria
- 1 rkl vettä
Kauracrumble
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl hienoa sokeria
-
100 g
Valio normaalisuolaista voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Rahkavaahto
-
2 rkl
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 250 g Valio Keittiön maitorahkaa
-
3⅓ dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 dl tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Aloita hillotuista mustikoista. Lisää mustikat, hillosokeri ja vesi kattilaan. Keitä 2-3 minuuttia. Lisää joukkoon timjamin lehdet ilman varsia. Anna jäähtyä.
- Valmista kauracrumble. Sekoita kauracrumblen kuivat aineet ja huoneenlämpöinen pehmeä voi yleiskoneessa tai terällisessä monitoimikoneessa.
- Levitä kauracrumble uunipellille ja paahda kiertoilmauunissa 165 asteessa 15-20 minuuttia. Sekoita crumblea paiston puolessa välissä. Valmiin crumblen väri on kauniin paahtunut. Anna crumblen jäähtyä.
- Vatkaa crème fraîche vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja tomusokeri.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi erillisessä kulhossa. Nostele kermavaahto crème fraîchen ja rahkan joukkoon.
- Kokoa annos. Kerrostele tarjoiluastiaan hillottuja mustikoita, tuoreita pensasmustikoita ja rahkavaahtoa. Viimeistele timjamilla ja kauracrumblella.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
292 kcal
Proteiini
1,5 g
Hiilihydraatti
38,4 g
Rasva
14,4 g
Tyydyttynyt rasva
8,2 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.