Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Teemu Laurellin rahkavaahto ja hillotut mustikat

Pappilan hätävarasta inspiroitunut jaettava jälkiruoka onnistuu tuoreista tai pakastetuista mustikoista ympäri vuoden. Hilloke saa uutta twistiä timjamista.

Teemu Laurellin rahkavaahto ja hillotut mustikat
Teemu Laurellin rahkavaahto ja hillotut mustikat

Ainesosat

annnosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g pensasmustikoita

Hillotut mustikat

  • 5 dl mustikoita
  • 10 timjamin oksaa
  • 3 dl hillosokeria
  • 1 rkl vettä

Kauracrumble

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 100 g
    Valio normaalisuolaista voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Rahkavaahto


Ohje

  1. Aloita hillotuista mustikoista. Lisää mustikat, hillosokeri ja vesi kattilaan. Keitä 2-3 minuuttia. Lisää joukkoon timjamin lehdet ilman varsia. Anna jäähtyä.
  2. Valmista kauracrumble. Sekoita kauracrumblen kuivat aineet ja huoneenlämpöinen pehmeä voi yleiskoneessa tai terällisessä monitoimikoneessa.
  3. Levitä kauracrumble uunipellille ja paahda kiertoilmauunissa 165 asteessa 15-20 minuuttia. Sekoita crumblea paiston puolessa välissä. Valmiin crumblen väri on kauniin paahtunut. Anna crumblen jäähtyä.
  4. Vatkaa crème fraîche vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja tomusokeri.
  5. Vatkaa vispikerma vaahdoksi erillisessä kulhossa. Nostele kermavaahto crème fraîchen ja rahkan joukkoon.
  6. Kokoa annos. Kerrostele tarjoiluastiaan hillottuja mustikoita, tuoreita pensasmustikoita ja rahkavaahtoa. Viimeistele timjamilla ja kauracrumblella.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 292 kcal
Proteiini 1,5 g
Hiilihydraatti 38,4 g
Rasva 14,4 g
Tyydyttynyt rasva 8,2 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search