Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Teemu Laurellin tomaattisalaatti, chilivinegretti

Chilivinegretillä viritetty tomaattisalaatti on kesäruokaa parhaimmillaan. Valitse salaattiin hyvin kypsyneitä, mehukkaita tomaatteja.

Teemu Laurellin tomaattisalaatti, chilivinegretti
Teemu Laurellin tomaattisalaatti, chilivinegretti

Ainesosat

annnosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • fenkoli
  • appelsiinia
  • 500 g tomaatteja
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon

Chilivinegretti

  • 1 pieni valkosipulin kynsi
  • ½ tl chilihiutaleita
  • ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 rkl viinietikkaa, laadukasta
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2-3  sardellifileetä, oliiviöljyssä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Koristeeksi

  • 0 kg basilikaa
  • 0 kg fenkolia, tillejä

Ohje

  1. Valmista chilivinegretti. Lisää valkosipuli, chilirouhe, sitruunamehu, etikka ja öljy kulhoon tai mittakannuun. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Pilko sardellifileet ja raasta sitruunan kuori. Lisää vinegretin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Pese fenkoli ja halkaise neljään osaan. Jos fenkolissa on fenkolitilliä, nypi se erilleen koristelua varten. Leikkaa fenkolin kanta pois ja viipaloi veitsellä ohueksi.
  3. Irrota appelsiinista segmentit veitsellä. Leikkaa leikkuulaudalla appelsiinista kanta ja lakki pois. Kuori appelsiini seuraten kuoren muotoa. Leikkaa appelsiinin valkoisten viivojen kohdalta veitsellä molemmin puolin, jotta saat hedelmälihan irti nätteinä siivuina ilman valkoisia osia.
  4. Leikkaa tomaatit lohkoiksi.
  5. Sekoita kulhossa tomaatti- ja appelsiinilohkot, salaattijuustokuutiot ja fenkoli. Mausta vinegretillä.
  6. Koristele annos basilikalla ja fenkolitillillä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 158 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 2,4 g
Rasva 14,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,7 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria
  • basilikaa
  • fenkolia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search