Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Tepon kanelikierteet

Sosiaalisessa mediassa kuuluisuutta niittäneet Tepon kanelikierteet tekivät debyyttinsä vuoden 2024 Habitare-messuilla Tepon ja Valio Keittiön Pullangerie -pullakahvilassa.

Tepon kanelikierteet
Tepon kanelikierteet

Ainesosat

kappaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pala (50 g tai 2 pss kuivahiivaa) hiivaa
  • 5 dl
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito 1 l
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 13 dl vehnäjauhoja
  • 150 g
    Valio voita huoneenlämpöisenä
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 250 g
    Valio voita huoneenlämpöisenä
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl hienoa ruokokidesokeria
  • 2 rkl kanelia
  • 1 rkl kardemummaa
  • ¾ tl hienoa merisuolaa

Voiteluun ja pinnalle

  • 1 kananmuna tai kaurajuomaa
  • 0 kg raesokeria

Viimeistelyyn

  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria

Ohje

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon (tuorehiiva 37°C ja kuivahiiva 42°C). Lisää sokeri, suola, kardemumma ja melkein kaikki jauhot.
  2. Alusta koneella tai käsin kunnes taikina irtoaa reunoilta (noin 15 min). Lisää pehmeä voi alussa. Kohota lämpimässä paikassa, esim. lämpöpatterin edessä, liinan alla kaksinkertaiseksi (noin 1h).
  3. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Täytteen tulee olla pehmeää ja helposti levittyvää.
  4. Kauli pullataikina suorakaiteeksi (n. 80 cm pitkä x 40 cm leveä). Levitä täyte tasaisesti puolikkaalle ja taita toinen puolikas päälle (pituussuunnassa). Leikkaa noin 1,5 cm x 40 cm soiroja, (pizzapyörä on kätevä). Nosta soiro tasolle ja kierrä vastakkaisiin suuntiin. Kieritä sitten pyöreäksi ja nipistä toinen pää pullan alle kiinni. Kohota liinan alla noin tunti kunnes pullat on kauniin kohonneet.
  5. Voitele pullat munalla (tai kaurajuomalla) ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisessa kiertoilmauunissa n. 8-10 min kullanruskeaksi. Tasaisen värin saat kun käännät pellin puolessa välissä.
  6. Kiehauta sokeri ja vesi ja penslaa siirapilla pullat heti uunista tultua. Anna jäähtyä ritilällä.

Vinkki

Jos pakastat osan pullista heti jäähdyttyä, ne ovat pakkasesta otettuna kuin tuoreita.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 336 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 42,1 g
Rasva 15,8 g
Tyydyttynyt rasva 9 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • raesokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search